Roy van Krieken Roy van Krieken
20/01/2024 14:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2024 11:44

OneCoin crypto scammer mogelijk 17 jaar de bak in

icon-altcoins
Altcoin nieuws
onecoin-crypto-scammers

Foto: Shutterstock/wavebreakmedia

Mark Scott, een advocaat die een belangrijke rol speelde bij de beruchte OneCoin-scam, staat in de schijnwerpers vanwege de aanzienlijke strafeis die door de Amerikaanse aanklagers tegen hem is ingediend. Het Openbaar Ministerie wil dat Scott maar liefst 17 jaar celstraf krijgt.

Forse daling Solana koers zorgt voor fortuin aan liquidaties
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Zware strafeis voor OneCoin-advocaat

Het Amerikaanse District Court voor het Southern District of New York stelde voor om Scott een minimumstraf van 17 jaar op te leggen. Scott werd veroordeeld voor samenzwering tot bankfraude en witwassen van geld in november 2019, en speelde een cruciale rol in het witwassen van miljoenen dollars via OneCoin. Naar verluid zou hij enkele honderden miljoenen dollars hebben verduisterd in samenwerking met andere daders van OneCoin.

Ondanks het pleidooi van zijn juridische team voor een mildere straf van vijf jaar, wees de aanklager op Scotts ‘onvergeeflijke’ gedrag en het belang van een strenge straf als afschrikmiddel.

“Zijn straf moet in overeenstemming zijn met de ernst van zijn misdaad”, stellen de aanklagers tegenover de rechter

Het OneCoin-schandaal heeft een diepe impact gehad op de perceptie van cryptocurrencies. Opgericht in 2014 door Ruja Ignatova, ook wel bekend als de ‘Cryptoqueen’, en Karl Sebastian Greenwood, is OneCoin berucht geworden als een van de meest notoire Ponzifraudes in de crypto-industrie. Terwijl Ignatova nog steeds op de vlucht is en op de FBI’s Tien Meest Gezochte lijst staat, kreeg Greenwood in september 2023 een gevangenisstraf van 20 jaar voor fraude en witwassen van geld, met een restitutiebevel van $300 miljoen aan de slachtoffers van OneCoin.

Advertentie

Een van de grootste crypto scams

In totaal zou er voor zeker $3,75 miljard zijn gestolen door de daders achter OneCoin. Een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de crypto industrie, zeker aangezien de hoofdverdacht Ignatova nog steeds niet gepakt is.

Deze recente ontwikkeling in de OneCoin-zaak dient als een sterke herinnering aan deze bizarre fraudezaak. Hoewel de markt sindsdien flink is gegroeid, is het essentieel dat beleggers en deelnemers zich bewust zijn van de risico’s en zich inzetten voor het bevorderen van transparantie en integriteit in deze evoluerende markt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie