Simon Bosch Simon Bosch
12/05/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2023 12:00

‘PEPE meme is haatsymbool’ zegt grote exchange, fans in de aanval

icon-altcoins
Altcoin nieuws
'PEPE meme is haatsymbool' zegt grote exchange, fans in de aanval

Foto: Maurice NORBERT / Shutterstock.com

De afgelopen paar weken stond in het teken van de memecoin Pepe (ticker: PEPE), die in een maand tijd letterlijk uit het niets een enorme marktwaarde heeft weten te behalen. Het is Coinbase inmiddels ook niet ontgaan en luchtte enige kritiek, maar dat werkt nu averechts.

Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Crypto-fans boos op Coinbase vanwege PEPE

Coinbase heeft in een weekoverzicht het nieuws van de afgelopen zeven dagen uiteengezet. Ook PEPE kwam voorbij. De memecoin haalde vorige week een marktwaarde van meer dan 1 miljard dollar, en het wordt inmiddels verhandeld op onder andere Binance en OKX. Maar op Coinbase is de speculatieve niet te krijgen.

Dat zou te maken kunnen hebben met Coinbase’ beeld van PEPE. De Pepe the Frog-meme, het cartoonfiguur waar de coin op gebaseerd is, heeft volgens het nieuwsoverzicht van de exchange namelijk associaties met extreem rechtse bewegingen.

Hiervoor haalde het externe informatie van de Anti-Defamation League aan, maar toch heeft het een hoop kritiek gevangen van veel crypto-liefhebbers. Sommige Coinbase-klanten verklaren zelfs dat ze hun fondsen naar de concurrentie zullen sturen en dat ze hun Coinbase-aandelen gaan verkopen vanwege het gebrek aan liefde voor PEPE.

De kritiek is zelfs zó groot dat nu de hashtag #DELETECOINBASE op Twitter trending is. Het bedrijf krijgt dus flink wat aandacht vanwege de uitspraak. Ook heeft de Non-Fungible Token (NFT) kunstenaar Beeple een kunstwerk gemaakt op basis van de commotie. Beeple maakt elke dag een werk naar aanleiding van een thema dat hem op dat moment interesseert.

De Coinbase heeft inmiddels sorry gezegd voor zijn uitspraken: “We screwed up,” schreef Paul Grewal, topman bij Coinbase op Twitter.

Advertentie

Memecoins niet verdwenen

De memecoin-gekte is nu echt duidelijk zichtbaar, maar het fenomeen is nooit helemaal verdwenen. Zo veroorzaakte nieuws rondom Elon Musk en Twitter de afgelopen maanden nog mooie stijgingen voor Dogecoin.

Ook kwam de memecoin BONK eind vorig jaar compleet uit het niets. De naam is geïnspireerd op het geluid dat hoort bij het Shiba Inu-hondje van Dogecoin als deze een ander op het hoofd slaat met een knuppel. Erg speculatief, maar toch haalde de coin in een mum van tijd een rendement van duizenden procenten.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie