Timo Bult Timo Bult
14/05/2024 18:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/05/2024 21:05

PEPE schiet naar record terwijl ‘geheime boodschap’ ontcijferd wordt

Ethereum-ETH
icon-altcoins
Altcoin nieuws
PEPE schiet naar record terwijl 'geheime boodschap' ontcijferd wordt

Foto: GameStop aandelenkoers op Google

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen hoe de aandelen van GameStop weer keihard zijn gestegen. Ook vandaag was het weer raak. De aandelenprijs van GME staat over de afgelopen 24 uur met maar liefst 64 procent in de plus. De oorzaak? Een reeks posts op socialmediaplatform X van een beruchte investeerder die inmiddels een ware meme-koning is geworden.

De investeerder, beter bekend als Roaring Kitty, was drie jaar lang stil. Maar gisteren gaf hij opeens een teken van leven, met een gigantische stijging tot gevolg. Mensen op X zijn sindsdien druk in de weer om te achterhalen of de vage posts van Roaring Kitty misschien een diepere betekenis hebben.

Aptos breekt records met aantal transacties dankzij nieuw cryptospel
Aptos breekt records met aantal transacties dankzij nieuw cryptospel

Roaring Kitty lijkt er weer klaar voor, PEPE stijgt naar nieuw record

De investeerder publiceerde gisteren dus opeens weer een post. In totaal deelde hij 12 video’s op X in de 12 uur na zijn eerste tweet in drie jaar.

De posts op X veroorzaakten een gigantische stijging van het GME aandeel, het aandeel waar Roaring Kitty beroemd door is geworden zoals te zien in de film “Dumb Money”. Over de afgelopen 24 uur staat GME ruim 64 procent in de plus. Over de afgelopen dagen gaat het om een stijging van meer dan 200 procent.

De aandelenkoers van GameStop (GME) over de afgelopen 24 uur.
De aandelenkoers van GameStop (GME) over de afgelopen 24 uur.

De allereerste tweet in drie jaar tijd was enkel een afbeelding van een man met een gamecontroller die weer een actieve houding aanneemt. Dit suggereert dat hij weer van de partij is en zich extra gaat focussen op het spel.

De video’s die hij hierna plaatste lijken door hemzelf te zijn gemonteerd en bevatten allerlei verschillende filmscènes. Verschillende X-gebruikers proberen deze filmpjes nu te ontcijferen.

Zo wordt in een van de video’s gezegd “the dog days are over”. Tegelijkertijd zijn er katten te zien. Een van de interpretaties is dat hij zijn focus van honden memecoins heeft verlegd naar katten memecoins. Ansem, een crypto trader, reageert dan ook op de video: “JE MOET ONS VERTELLEN WELKE KATTEN COINS TE KOPEN.”

De andere video’s bieden ook genoeg reden tot speculatie. Zo is in een van de video’s een duidelijk ethereum (ETH) logo te zien. Daarnaast proberen communities van allerlei memecoins ook een graantje mee te pikken.

Pepe (PEPE) ervoer bijvoorbeeld een kleine pump doordat een van de video’s een groep groene mannen bevat. Pepe, een memecoin dat een groene kikker als mascotte heeft, steeg zelfs naar een nieuwe all-time high nadat de coin hierdoor een positieve impuls kreeg.

PEPE steeg de afgelopen 24 uur naar een nieuw prijsrecord.
PEPE steeg de afgelopen 24 uur naar een nieuw prijsrecord.

Of de video’s daadwerkelijk een diepere betekenis hebben weet uiteindelijk alleen Roaring Kitty. Desalniettemin veroorzaken zijn cryptische tweets dus flinke volatiliteit op de crypto- en traditionele markten.

Nederlandse broker geeft Nederlanders tijdelijk 1.5 miljoen PEPE gratis

Ben jij van plan om stappen in crypto-land te zetten? Kan je niet genoeg krijgen van memecoins zoals Shiba Inu, Dogecoin, PEPE en BONK? Goed nieuws! Anycoin Direct geeft al onze lezers vandaag 1.5 miljoen PEPE gratis.

Registreer je vandaag nog bij Anycoin Direct via de link hieronder en ontvang 1.5 miljoen PEPE helemaal gratis.

Pak 1.5M PEPE gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie