Roy van Krieken Roy van Krieken
10/02/2024 08:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2024 18:01

Solana koers stijgt flink, analist verwacht explosief vervolg

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen

Foto: Arsenii Palivoda/Shutterstock

De Solana (SOL) koers heeft een goed 2023 achter de rug en lijkt deze trend door te zetten in het nieuwe jaar. Gisteren wist de populaire altcoin met 4,7% in waarde te stijgen en weer boven de grens van $100 te klimmen. Een veel gevolgde crypto trader concludeert op social media platform X dat we nog meer van de SOL prijs kunnen verwachten in de korte termijn.

In 2023 wist SOL iedereen te verbazen met een indrukwekkende prijs rally. In oktober kon je nog een munt kopen voor net iets meer dan $21, aan het einde van het jaar was de koers zes keer zo hoog met een waarde van ruim boven de $121.

De solana koers zag vervolgens een kortstondige prijscorrectie die de munt op 23 januari terugbracht tot onder de $80. In de laatste paar dagen weet de altcoin echter flink in waarde te stijgen en geniet het weer van een koers boven de $106.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Prijsstijging door Solana short squeeze

Crypto handelaar Wick suggereert dat de imposante SOL rally nog langer kan blijven aanhouden. De trader noemt onder andere het hoge aantal short opties op de munt, wat betekent dat investeerders inzetten op een prijsdaling. In het geval de koers verder stijgt kan er een zogenaamde short squeeze ontstaan. In de afgelopen dagen heeft deze short squeeze geholpen de solana koers verder omhoog te brengen.

Solana is een van de best presteerde munten in de crypto markt, met een 365% prijsstijging in de afgelopen 12 maanden. Onder andere het positieve sentiment in de crypto markt door de komst van de Amerikaanse Bitcoin (BTC) Spot Exchange Traded Fund (ETF), het succes van de Solana Saga telefoon en de hype rondom memecoins hebben flink geholpen. Ontwikkelaars blijven echter niet stil zitten, het project komt met een nieuwe telefoon in het volgende jaar.

Advertentie

Uitvallen Solana netwerk

Een aantal dagen geleden zagen Solana gebruikers het blockchain netwerk uitvallen voor in totaal 5 uur. De koers lijkt zich er echter weinig van aan te trekken en heeft de kortstondige prijsdaling die volgde al ruimschoots teniet gedaan. Het populaire altcoin netwerk ervaart vaker problemen, de laatste was de elfde keer in slechts twee jaar tijd.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie