Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
24/02/2024 13:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/02/2024 12:03

Solana netwerk tikt wederom nieuw record aan

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana projecten op ijs door aanhoudende netwerkproblemen

Foto: sdx15/Shutterstock

Solana (SOL) is sterk bezig. Na een prijs opmars eind 2023 breekt het netwerk verschillende records. Zo hebben op Solana gebaseerde non-fungible tokens (NFT’s) volgens data analyse platform CryptoSlam een totaal verkoopvolume van meer dan $5 miljard bereikt.

In totaal zijn er op het platform meer dan 2,2 miljoen kopers en 1,6 miljoen verkopers van NFT’s, wat resulteert in bijna 43 miljoen NFT transacties binnen het blockchain netwerk.

VeChain en UFC lanceren unieke ‘getokeniseerde handschoenen’
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Recordverkoop NFT’s in december

In december 2023 registreerde Solana NFT’s hun op een na hoogste maandelijkse verkoopvolume met $365 miljoen. Dit volgt op een maandelijkse verkoop van ongeveer $82 miljoen in november 2023, wat een sprong van 192% betekende ten opzichte van de $28 miljoen in de voorgaande maand. In december 2023 bereikten de NFT’s op Solana een indrukwekkende mijlpaal door hun op een na hoogste maandelijkse verkoopvolume ooit te registreren. Het totale maandelijkse bedrag kwam uit op $365 miljoen.

Advertentie

Heropleving na oktober

Vóór november 2023 had Solana moeite om een maandelijks verkoopvolume van meer dan $40 miljoen te registreren sinds juli 2023. De trend keerde echter om na oktober 2023, wat wijst op een hernieuwde interesse en activiteit in Solana NFT’s. De ommekeer benadrukt niet alleen de groeiende aantrekkingskracht van het platform, maar ook de veranderende dynamiek binnen de NFT markt die langzaam weer op gang komt.

Ondanks een lichte vertraging in januari 2023, met meer dan $239 miljoen aan verkopen, blijft de verkoop van Solana NFT’s sterk, met $161 miljoen aan verkopen in februari 2024 tot nu toe. De afgelopen negen maanden hebben meer dan $1 miljard aan verkoopvolume opgeleverd.

Explosieve groei memecoins: een bubbel of blijvende waarde?
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Samenwerking Filecoin

De sterke prestaties van Solana resulteren ook in nieuwe samenwerking, zoals recent aangekondigd met Filecoin (FIL). Filecoin staat bekend om zijn peer-to-peer opslag netwerk en zal Solana ondersteunen door het verbeteren van data-opslag en -beveiliging.

Deze stap komt na recente technische uitdagingen voor Solana, waaronder netwerkstoringen. De samenwerking belooft een belangrijke vooruitgang voor beide platforms, met als doel de blockchain technologie te versterken en uit te breiden.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie