Kevin Schijven Kevin Schijven
16/12/2021 17:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/12/2021 17:55

Sotheby’s verdiende $100 miljoen aan Ethereum NFT veilingen in 2021

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Sotheby's verdiende $100 miljoen aan Ethereum NFT veilingen in 2021

Sotheby’s, het grootste veilinghuis ter wereld, heeft dit jaar maar liefst $100 miljoen verdiend aan de veiling van non-fungible tokens (NFT). Dat kondigt het bijna 300-jaar oude veilinghuis aan in een persbericht, gepubliceerd op 16 december.

Sotheby’s omarmde dit jaar de wereld van cryptocurrency en voornamelijk van NFT’s op Ethereum (ETH). De eerste NFT die op Sotheby’s werd geveild was van de digitale artiest Pak. ‘The Fungible’ collectie werd medio april voor maar liefst $16,8 miljoen geveild.

Sindsdien is er een groot aantal NFT veilingen plaatsgevonden op Sotheby’s. Zo werd in juni een “zeldzame” CryptoPunk, de ‘Covid Alien,’ geveild voor maar liefst $11,8 miljoen. In dezelfde maand werd ook een NFT van de oorspronkelijke World Wide Web (WWW) broncode voor $5,3 miljoen verkocht via het veilinghuis. In september werd een collectie van 101 Bored Apes uit de Bored Ape Yacht Club voor maar liefst $24,4 miljoen geveild.

Toch vond dit jaar de duurste NFT veiling ooit plaats op het veilinghuis van rivaal Christie’s. In maart dit jaar werd het digitale kunstwerk van Beeple, genaamd ‘Everydays: The First 5000 Days,’ voor maar liefst $69,3 miljoen verkocht.

Solana ontwikkelaars prikken datum voor reparatie van cryptonetwerk
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Niet alleen NFT’s

Daarnaast accepteerde Sotheby’s voor het eerst dit jaar ook betalingen met crypto als bitcoin (BTC) en ether (ETH) voor fysieke objecten, waaronder een zeer zeldzame diamant en kunstwerken van Banksy. Ook wilden vorige maand duizenden fans gezamenlijk een zeldzame kopie van de Grondwet van de Verenigde Staten kopen in een veiling van Sotheby’s. Zij boden $40 miljoen in het grootste crowdfunding initiatief ooit, maar verloren uiteindelijk toch de veiling.

Desondanks was de $100 miljoen uit NFT veilingen maar een fractie van het totaal dat Sotheby’s heeft verdiend in 2021. Sotheby’s verdiende in totaal maar liefst $7,3 miljard dit jaar, waarvan $6 miljard uit veilingen. Het is een recordjaar voor het veilinghuis en een stijging van maar liefst 71% ten opzichte van 2020.

Ten slotte meldt het persbericht dat 44% van alle bieders nieuw was dit jaar. Dat was zelfs 78% onder NFT bieders waarvan de helft onder 40 jaar oud was. Sotheby’s lanceerde overigens in oktober ook een nieuw NFT platform, genaamd Sotheby’s Universe, om in te spelen op de groeiende ‘metaverse’ hype. Het veilinghuis heeft ook een virtuele galerij opgezet voor Decentraland (MANA) NFT’s.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie