Simon Bosch Simon Bosch
23/06/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/06/2023 19:00

Stablecoin verschuiving signaleert verdere stijging Bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: David Sandron/Shutterstock

De crypto industrie berust op veel verschillende onderdelen, maar de sector rondom stablecoins is hier wellicht één van de grootste van. Stablecoins zijn zeer populair in de handel van crypto en dat maakt de tokens erg handig voor het peilen van het marktsentiment. Op het moment wekken ze de suggestie dat investeerders weer bereid zijn om meer risico te nemen.

MicroStrategy bereikt nieuwe mijlpaal dankzij hoge bitcoin koers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Stablecoins suggereren bullish sentiment

Dat heeft CoinDesk ontdekt op basis van on-chain data van Glassnode. Volgens deze blockchain-analist sturen steeds meer investeerders hun stablecoins naar crypto exchanges. Dat is in theorie erg gunstig voor de koersen van cryptovaluta zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Het suggereert namelijk dat investeerders vermoedelijk hun stablecoins weer in andere crypto willen omzetten.

De stijging van stablecoins op exchange toont mogelijk een stijging in de koopkracht van beleggers. Doordat meer investeerders hun coins naar exchanges verplaatsen, kunnen zij een groter bedrag aan andere cryptocurrencies kopen. De instroom van stablecoins naar exchanges kan dan ook als een bullish signaal worden gezien voor de markt.

Advertentie

Een kanttekening van de stablecoin trend

Deze trend is echter natuurlijk geen garantie dat de koersen ook daadwerkelijk verder zullen stijgen. Dat hangt van meerdere factoren af. Ook is een verandering in deze trend vooral een gunstig signaal voor de grote cryptovaluta als BTC en ETH. Kleinere altcoins, zoals de gloednieuwe memecoin Pepe (PEPE), stegen recent keihard ondanks dat het aantal stablecoins op cryptobeurzen in diezelfde tijd nog daalde.

Tevens kwam pas halverwege juni verandering in deze trend. Al sinds 2022 daalt het bedrag aan stablecoins dat op crypto exchanges te vinden is. Dat wordt gereflecteerd door de totale hoeveelheid uitstaande coins die je op de verschillende blockchains kunt vinden. Volgens het on-chain analysebureau is deze waarde al sinds april van 2022 negatief – dat geeft aan dat er in de crypto-markt steeds minder waarde in stablecoins zit. Vooralsnog is hier geen verandering in gekomen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie