Sander van Rijn Sander van Rijn
23/08/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/08/2023 19:00

Terra (LUNA) crypto-project doelwit van nieuwe aanval

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Terra (LUNA) crypto-project doelwit van nieuwe aanval

Foto: wk1003mike/Shutterstock

Afgelopen weekend ondervond het Terra (LUNA) project weer nieuwe problemen. Volgens een Twitterbericht is de website van Terra het doelwit geworden van een reeks ‘phishing’ aanvallen. Hackers probeerden toegang te krijgen tot de LUNA wallets die verbonden zijn met Station Wallet. Het bekende Terra netwerk ging in 2022 ten onder na de ineenstorting van zijn eigen stablecoin TerraUSD (UST) en de LUNA token.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Terra (LUNA) doelwit van nieuwe aanval

De hackers hebben vermoedelijk de website besmet met een kwaadaardige code die in de wallets van de gebruikers wordt geplaatst bij het bezoeken van de website. De gebruikers worden hierdoor zonder hun medeweten geconfronteerd met een aanval waarbij een geautomatiseerde handtekening wordt gezet. Dit geeft de hackers toegang tot de digitale activa van de slachtoffers.

Vooralsnog is het onduidelijk hoeveel slachtoffers er zijn gemaakt met deze phishing-aanval. Ondertussen is de website van Terra bevroren om meer aanvallen te voorkomen.

Station Wallet bracht zelf ook een update naar buiten. Het team achter de wallet meldt dat het “belangrijke wijzigingen heeft aangebracht om de veiligheid en beveiliging van de gebruikers te waarborgen.” Gebruikers worden geadviseerd om zowel de desktop als de mobiele applicatie niet te gebruiken, voordat de veiligheid wordt gegarandeerd door Station Wallet.

Advertisement

Geen sympathie voor Terra slachtoffers?

Terra stond in 2022 in het middelpunt van de cryptowereld door het omvallen van de UST stablecoin en vervolgens de LUNA token. Deze gebeurtenis had een ontzettend grote impact op de industrie en veroorzaakte een enorme cryptocrash door het verlies van 40 miljard dollar.

Er lijkt daarom weinig medeleven te zijn voor de huidige slachtoffers van de de phishing-aanval.

Op het platform Reddit werden verschillende berichten geplaatst waarin online waarnemers weinig medeleven toonde richting de slachtoffers van de huidige phishingaanval. Zo schrijft iemand op het sociale mediaplatform Reddit: “Als je een terra.money domein hebt, verdien je het om gehackt te worden.”

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement