Timo Bult Timo Bult
16/09/2019 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 14:10

Turkse voetbalclub Galatasaray gaat eigen fan token uitbrengen op Ethereum-blockchain

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Turkse voetbalclub Galatasaray gaat eigen fan token uitbrengen op Ethereum-blockchain

Nog een voetbalclub gaat “fan tokens” uitbrengen op de blockchain. Ditmaal is het Galatasaray Spor Kulübü dat op Ethereum-gebaseerde tokens uit zal gaan brengen. Met de tokens kunnen fans onder andere stemmen tijdens stemrondes en merchandise kopen. Dit kondigt het bedrijf dat de club daarmee gaat helpen, Socios.com, op 16 september aan.
Galatasaray werd in 1905 opgericht in Istanbul. Het werd in haar bestaan 22 keer kampioen van Turkije en won in 2000 de UEFA Cup. Kortom, weer betreedt een grote voetbalclub de blockchain-wereld door fan tokens uit te brengen op blockchain.
crypto-insiders_telegram_banner
Met de tokens kunnen fans stemmen over bepaalde clubrelevante zaken zoals het ontwerp van het voetbalshirt. Hoe meer tokens een fan heeft, hoe zwaarder zijn of haar stem weegt. Daarnaast kunnen fans “once-in-a-lifetime ervaringen verdienen en exclusieve rechten krijgen”.
In een reactie zei bestuurslid van de voetbalclub Dorukhan Acar:

Als Galatasaray zijn we erg blij om onze krachten te bundelen met Socios.com en een spannende reis te beginnen. Dit nieuwe partnerschap opent voor ons een wereld van nieuwe kansen met betrekking tot de betrokkenheid van onze fans en ons wereldwijde bereik, en vormt een nieuwe mijlpaal in onze strategie voor digitale transformatie.

De verkoop van de tokens, of zoals Socios het noemt; de Fan Token Offering, zal in het eerste kwartaal van 2020 van start gaan.
Het lijstje van voetbalclubs die de blockchain-wereld betreden wordt alsmaar langer. Sinds 2018 hebben een aantal grote namen aangegeven dergelijke fan tokens uit te willen gaan brengen of spelletjes te willen ontwikkelen op blockchain. Dit zijn onder andere Paris Saint-Germain, Juventus, Manchester City en Atlético Madrid.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Hierin geeft hij aan nog steeds bullish te zijn. Nieuwsgierig naar zijn analyse? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie