Rico Engelbarts
23/04/2018 18:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/04/2018 18:16

Voormalig JPMorgan bankier: Crypto-markt wordt nog veel groter

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Daniel Masters

Daniel Masters, welke voorheen aan het roer stond van JPMorgan’s ‘Global Energy Trading Desk’ beweert dat cryptocurrencies ten grondslag liggen aan een financiële revolutie.
Masters is nu voorzitter van de digitale investeringsbank Coinshares en bekleed daarnaast de rol van ‘Chief Investment Officer’ bij Global Advisors. Hij maakte in een interview met Bloomberg de vergelijking tussen de rol van gedistribueerde ledger technologie bij het democratiseren van peer-to-peer transacties en wat het internet heeft klaar gespeeld met betrekking tot de democratisatie van nieuws. Masters zei in het interview het volgende:

Dit is de kern van wat dit een revolutie maakt.

Bloomberg vroeg Masters naar het mogelijke probleem van “leakage”, doelend op het feit dat sommige banksaldo’s wellicht niet fysiek gedekt zullen worden. Masters is van mening dat cryptocurrencies niet voor een dergelijk ‘lek’ zullen zorgen; althans, nog niet.
Masters beschreef een “regulatory sandbox” omgeving waar digitale activa zich de afgelopen vijf jaar in bevinden. Hij beweert dat een ecosysteem met een market cap van $1 miljard tot $10 miljard gezien moet worden als experimenteel, in de vergelijking met ons algemene financiële systeem.
Echter, met een markt die zich richting de $1 biljoen begeeft gecombineerd met alle positieve berichtgeving omtrent cryptocurrencies, worden cryptocurrencies ineens iets waar regelgeving, banken en overheden zich niet langer van kunnen afwenden. Masters zei:

Ik denk niet dat de laatstgenoemde gemeenschap zich druk maakt om ‘leakage’, maar dat zij zich wel realiseert dat het een potentieel gevaar is.

Hoofd van het IMF, Christine Lagarde, stemde eerder vandaag in een blog post in met deze uitlating met de boodschap dat cryptocurrencies geen acuut gevaar vormen voor de economie.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

De markt wordt nog veel groter

Masters heeft de ontwikkelingen in de crypto-wereld nooit gezien als een eindige strijd tussen cryptocurrencies en het traditionele monetaire systeem. Het zou erom gaan welk deel van het monetaire systeem afgestaan zou worden aan cryptocurrencies en hoe groot dit deel gaat zijn. Masters denk dat als dit 5% zal zijn, dit alsnog een crypto-markt betekent die vele malen groter is dan de markt van vandaag.
Masters beheert meer dan $800 miljoen aan crypto in vooraanstaande coins zoals Bitcoin, Ethereum, Zcash en Monero. Omtrent de oplichtingspraktijken met ICO’s geeft Masters aan dat er een “multi-stage screening process’ wordt gehanteerd, waarbij minder dan 3% van de ICO’s succesvol de selectieprocedure passeert.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie