Ivo Melchers Ivo Melchers
09/08/2023 11:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/08/2023 11:00

2 mooie bitcoin jaren in het verschiet, suggereert historische data

Nieuws
2 mooie bitcoin jaren in het verschiet, suggereert historische data

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

Niemand weet hoe de toekomst van bitcoin (BTC) er precies uitziet. Desondanks laten veel Bitcoiners voorspellingen los over de komende jaren. Deze zijn veelal gebaseerd op de Bitcoin halving die ergens rond april volgend jaar zal plaatsvinden. Ondanks het feit dat Bitcoin nog niet veel historische data bij elkaar heeft verzameld, biedt dit een van de weinige houvasten voor de toekomst. Wat kunnen we, gebaseerd op het verleden, verwachten de komende jaren voor bitcoin?

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin cycles

Allereerst is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben bij de halving. Iedere 210.000 transactieblokken, grofweg iedere 4 jaar, wordt de zogenoemde block reward gehalveerd. Miners gaan de strijd met elkaar aan om een nieuw transactieblok toe te voegen aan de blockchain en in ruil hiervoor worden zij beloond met een zak bitcoins. Momenteel strijken zij 6,25 BTC op voor hun werkzaamheden maar volgend jaar zal dit met 50 procent dalen tot 3,125 BTC. Het zorgt ervoor dat er minder nieuwe bitcoins worden gecreëerd, wat op zijn beurt de schaarste van de digitale valuta verhoogd.

De aanbodschok bleek in het verleden iedere keer een katalysator te zijn voor de bitcoin koers. Bitcoin heeft tot nu toe 3 halvings meegemaakt en iedere keer was het de aanleiding het voor een meerjarige bullmarkt.

Een belangrijke spreuk binnen de wereld van crypto is: ‘’history never repeats itself, but it does often rhyme’’. Wat betreft de cycli van bitcoin blijkt de spreuk erg waardevol te zijn tot op de dag van vandaag. Voordat we specifieke data uit het verleden erbij halen, is het echter belangrijk om te beseffen dat eerder behaalde resultaten geen garantie biedt voor de toekomst. Bitcoin is en blijft wat dat betreft onvoorspelbaar.

Groene jaren op komst voor BTC?

De welbekende bitcoin analist Will Clemente deelde op 7 augustus in een bericht op X, voorheen bekend als Twitter, interessante data wat betreft het koersverloop van BTC. De jaarlijkse koersprestaties van bitcoin worden overzichtelijk in een tabel weergegeven. Clemente merkt dan ook op dat bitcoin in iedere cycli twee jaar na de halving een jaarlijkse daling meemaakt. In 2014, 2018 en 2022 sloot bitcoin het jaar namelijk in het rood af, met respectievelijke dalingen van 61, 73 en 64 procent.

Bovendien suggereert de analist dat de komende 2 jaar weleens leuk kunnen gaan worden. Het gemiddelde rendement in het jaar van de halving ligt op 204 procent en in het jaar na de halving steeg BTC gemiddeld genomen met maar liefst 2.423 procent.

Herhaalt bitcoin zijn eerdere koersverloop door 2023, 2024 en 2025 in het groen af te sluiten? De tijd zal het leren.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie