Sander van Rijn Sander van Rijn
25/08/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/08/2023 17:00

Binance baas reageert op geruchten over bitcoin dump

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Binance baas reageert op geruchten over bitcoin dump

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Changpeng Zhao (CZ), de CEO van Binance, heeft onlangs via Twitter gereageerd op verschillende beschuldigingen richting het adres van het bekendste crypto-handelsplatform. Volgens de geruchten zou Binance wanhopig zijn voorraad aan bitcoin (BTC) hebben verkocht om de prijs van zijn eigen binance coin (BNB) te waarborgen. Het zou zelfs voor een daling van de bitcoin koers hebben gezorgd.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Twitteraar ontkracht BNB geruchten

Er gingen geruchten rond dat een BNB lening het risico liep geliquideerd te worden wat kon leiden tot een massale crash van de BNB-markt. Binance zou daarom BTC verkopen om de BNB prijs in stand te houden. Een Twitteraar noemt het echter allemaal desinformatie en fear, uncertainty & doubt (FUD).

Volgens de Twitteraar begon de situatie in oktober 2022, toen een hacker 900.000 gestolen BNB op Venus Protocol, een DeFi platform op de Binance Smart Chain, stortte. Vervolgens werd er een lening van $150 miljoen aan de stablecoins USDT en USDC voor teruggegeven.

Als reactie op de hack had Venus Protocol destijds Binance als enige toegang gegeven tot de lening. Binance vernietigde vervolgens de 2 miljoen gestolen BNB tokens om deze uit de circulatie te halen. Inmiddels heeft Binance al 90 miljoen USDT van de lening afgelost. Volgens de Twitteraar is het daarom zeer onwaarschijnlijk dat een grote hoeveelheid BNB wordt gedumpt en zijn de geruchten ongegrond.

Advertisement

Binance CEO verbaasd over bitcoin FUD

Binance CEO Zhao heeft inmiddels gereageerd op de analyse en geeft de onderzoeker gelijk. Hij waardeert het uitgebreide onderzoek en is verbaasd dat men denkt dat deze FUD überhaupt impact had kunnen hebben op de bitcoin koers.

“Het is ook gek om te denken dat een FUD van ‘$30 miljoen de BTC-prijs zou kunnen beïnvloeden’ zich zou kunnen verspreiden… Dat is minder dan 0,001% van het dagelijkse handelsvolume van BTC.”

Al geruime tijd ligt Binance onder vuur bij het grotere publiek en is het handelsplatform verwikkeld in een strijd met de Securities and Exchange Commission (SEC) in de Verenigde Staten. Binance moest onlangs ook noodgedwongen uit Nederland vertrekken.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement