Kevin Schijven Kevin Schijven
03/01/2024 09:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2024 09:22

Bitcoin ambitie: Saylor verkoopt miljoenen in aandelen voor meer BTC

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom Michael Saylor nooit zijn bitcoin zal verkopen

Foto: DCStockPhotography/Shutterstock

Michael Saylor, de bekende bitcoin (BTC) bull en medeoprichter van MicroStrategy, is begonnen met het verkopen van aandelen van zijn bedrijf.

Hij is van plan om de komende vier maanden dagelijks 5.000 aandelen van MicroStrategy te verkopen. Deze aandelen, ter waarde van bijna $216 miljoen, zullen vervolgens worden gebruikt om bitcoin te kopen.

Crypto ontbijt: Ethereum raakt $3.000, Bitcoin ETF’s op recordvolume
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Saylor gaat wederom meer bitcoin kopen

Volgens documenten ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is Saylor op 2 januari begonnen met de verkoop van zijn aandelen.

In totaal is Saylor van plan om 315.000 MSTR aandelen, die hij in 2014 als optie kreeg en die in april 2024 komen te vervallen, te verkopen.

Saylor wil met dit plan, dat hij in november aankondigde, naast het kopen van bitcoin ook zijn “persoonlijke financiële verplichtingen” aanpakken.

“Het uitoefenen van deze optie stelt me in staat om persoonlijke verplichtingen aan te pakken en extra bitcoin aan mijn persoonlijke rekening toe te voegen,” aldus Saylor in een call.

Daarmee verkoopt hij niet al zijn aandelen van MicroStrategy. In de call benadrukte Saylor dat zijn aandeel in het bedrijf “significant” blijft ondanks de verkoop.

Advertentie

Bitcoin voorraad Saylor en MicroStrategy groeit door stijgende koers

MicroStrategy is het grootste beursgenoteerde bedrijf dat bitcoin in zijn reserves bewaart. Het kocht in december nog 14.620 BTC voor $615 miljoen.

Het bedrijf heeft nu maar liefst 189.150 BTC in bezit. Na de recente prijsstijging zijn deze bitcoin maar liefst $8,5 miljard waard.

Deze nieuw gekochte bitcoins zullen niet aan de bedrijfsreserves worden toegevoegd, maar zijn bedoeld voor Saylors persoonlijke bezit. Hoeveel bitcoin hij precies heeft, is echter onbekend. Naar schatting heeft hij zo’n 18.000 BTC ter waarde van ongeveer $800 miljoen.

De bitcoin koers steeg na de jaarwisseling tot boven de $45.000, de hoogste prijs sinds april 2022, en blijft vooralsnog boven dit niveau. De koersstijging volgt door speculatie rond de goedkeuring van een spot bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de VS.

De goedkeuring van het fonds kan leiden tot een grotere blootstelling van zowel particuliere als institutionele beleggers aan bitcoin. Dit zou de prijs verder kunnen opdrijven, maar veel beleggers zijn bezorgd dat het mogelijk een ‘buy the rumour, sell the news’-evenement wordt, wat kan leiden tot een crash.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie