Kevin Schijven Kevin Schijven
03/01/2024 09:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2024 09:22

Bitcoin ambitie: Saylor verkoopt miljoenen in aandelen voor meer BTC

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Ontbijt: $800 miljoen naar Bitcoin, Ripple weer aangeklaagd & meer

Foto: DCStockPhotography/Shutterstock

Michael Saylor, de bekende bitcoin (BTC) bull en medeoprichter van MicroStrategy, is begonnen met het verkopen van aandelen van zijn bedrijf.

Hij is van plan om de komende vier maanden dagelijks 5.000 aandelen van MicroStrategy te verkopen. Deze aandelen, ter waarde van bijna $216 miljoen, zullen vervolgens worden gebruikt om bitcoin te kopen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Saylor gaat wederom meer bitcoin kopen

Volgens documenten ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is Saylor op 2 januari begonnen met de verkoop van zijn aandelen.

In totaal is Saylor van plan om 315.000 MSTR aandelen, die hij in 2014 als optie kreeg en die in april 2024 komen te vervallen, te verkopen.

Saylor wil met dit plan, dat hij in november aankondigde, naast het kopen van bitcoin ook zijn “persoonlijke financiële verplichtingen” aanpakken.

“Het uitoefenen van deze optie stelt me in staat om persoonlijke verplichtingen aan te pakken en extra bitcoin aan mijn persoonlijke rekening toe te voegen,” aldus Saylor in een call.

Daarmee verkoopt hij niet al zijn aandelen van MicroStrategy. In de call benadrukte Saylor dat zijn aandeel in het bedrijf “significant” blijft ondanks de verkoop.

Advertentie

Bitcoin voorraad Saylor en MicroStrategy groeit door stijgende koers

MicroStrategy is het grootste beursgenoteerde bedrijf dat bitcoin in zijn reserves bewaart. Het kocht in december nog 14.620 BTC voor $615 miljoen.

Het bedrijf heeft nu maar liefst 189.150 BTC in bezit. Na de recente prijsstijging zijn deze bitcoin maar liefst $8,5 miljard waard.

Deze nieuw gekochte bitcoins zullen niet aan de bedrijfsreserves worden toegevoegd, maar zijn bedoeld voor Saylors persoonlijke bezit. Hoeveel bitcoin hij precies heeft, is echter onbekend. Naar schatting heeft hij zo’n 18.000 BTC ter waarde van ongeveer $800 miljoen.

De bitcoin koers steeg na de jaarwisseling tot boven de $45.000, de hoogste prijs sinds april 2022, en blijft vooralsnog boven dit niveau. De koersstijging volgt door speculatie rond de goedkeuring van een spot bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de VS.

De goedkeuring van het fonds kan leiden tot een grotere blootstelling van zowel particuliere als institutionele beleggers aan bitcoin. Dit zou de prijs verder kunnen opdrijven, maar veel beleggers zijn bezorgd dat het mogelijk een ‘buy the rumour, sell the news’-evenement wordt, wat kan leiden tot een crash.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie