Bitcoin analist: koers mag niet onder dit niveau zakken

Bitcoin (BTC) is in de afgelopen 24 uur met 1,9% gedaald en sinds middennacht met 1% gedaald. De actuele prijs is op het moment van schrijven $23.480 op crypto exchange Coinbase en €23.080 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 10,3%. De totale marktkapitalisatie van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $450 miljard en de bitcoin dominantie komt uit op 40%.

Bitcoin nieuws van gisteren

Begin van bearish prijsactie?

In de bitcoin analyse van 12 augustus bespraken we het bearish rising wedge patroon die bitcoin aan het vormen was. Op dit moment lijkt de koers bezig te zijn met de neerwaartse beweging die we verwacht hadden, aangezien de uitbraak aan de onderkant van het patroon is ingezet. Om toch het higher high, higher low patroon in leven te houden kan bitcoin niet verder zakken dan $22.400. Dit zou namelijk betekenen dat we een lagere bodem hebben, waardoor de opwaartse trend geïnvalideerd is. Wij houden daarom dit niveau nauw in de gaten.

Premium crypto analyse van de dag: ADA

Onlangs werd voor cardano (ADA) een nieuwe technische analyse gedeeld in de Discord community van Crypto Insiders. In deze grafiek is te zien dat op basis van een Elliot Wave analyse nog een stijging richting de rode verkoopzone wordt verwacht en daarna mogelijk een harde daling. Dat komt doordat de koers een ABC patroon vormt waarbij de C wave altijd uitkomt tussen de 100% en 123,2% van de Fibonacci reeks. De eerste target lag rond de $0,59. Na een aantal dagen wist de koers deze target te raken. De koers van ADA was sinds de koopzone met ongeveer 20% gestegen.

Afbeelding 1: Bovenstaande ADA analyse is op 7 augustus 2022 in onze Discord omgeving voor leden gedeeld.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie