Kevin Schijven Kevin Schijven
31/08/2020 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2020 14:55

Bitcoin "bedenker" Craig Wright: DeFi, stablecoins en Chainlink zijn allemaal scams

Nieuws
Bitcoin

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Craig Wright, de man die beweert dat hij bitcoin (BTC) bedenker Satoshi Nakamoto is, noemt de decentralized finance (DeFi) markt, stablecoins en Chainlink allemaal scams.
De controversiële Wright, ook bekend als “Faketoshi,” lijkt erg kwaad te zijn over deze nieuwe markten in de cryptocurrency-sector in een nieuw interview met Reimagine 2020.

DeFi is complete oplichterij. Het zijn oplichters. Het zijn criminele klootzakken die geld pakken. Punt.

Aldus Wright, die DeFi “illegaal, ongeregistreerd, en ongeoorloofd” noemt. Datzelfde zegt hij over stablecoins. Ze zijn “illegaal, ongeregistreerd, en ongeoorloofd” en hij vraagt “waar is de verdomde steun?”
De waarde van een stablecoin is gekoppeld aan de waarde van een andere asset. In het geval van tether (USDT) is dat de dollar. Alhoewel Tether nooit een uitgebreide audit van zijn reserves heeft uitgebracht, hebben uitgevers van andere stablecoins dat wel gedaan.
Verder noemt Craig Wright decentralized cryptocurrency-exchanges (DEX) “bullshit.” Volgens Wright “bestaat zoiets niet,” want ze zijn “nog steeds eigendom van een person.”
Ook Chainlink (LINK) krijgt ervan langs. Wright noemt het project een scam en het team erachter oplichters. Wright gelooft niet dat ze een gedecentraliseerde oracle hebben. “Klaag me maar aan,” roept Wright terwijl hij zijn middelvinger opsteekt.
Wright is ook weer kritisch over bitcoin. Volgens hem is het helemaal geen gedecentraliseerd netwerk. De bitcoin SV (BSV) voorstander heeft overigens nooit bewezen dat hij ook daadwerkelijk Satoshi is. Veel mensen in de sector geloven hem dan ook niet en Wright heeft meerdere malen al geprobeerd hen hiervoor aan te klagen. Een daarvan is rivaal en bitcoin cash (BCH) voorstander Roger Ver, die hij nu een lafaard noemt in het interview en onlangs weer opnieuw heeft aangeklaagd.
Wright zit momenteel ook verwikkeld in een rechtszaak met de nalatenschap van zijn voormalig zakenpartner. De zaak gaat over een fonds van $1,1 miljoen bitcoin, ter waarde van $12,6 miljard. De markt is echter kritisch of dit fonds überhaupt bestaat en de rechter in de zaak heeft al meerdere malen Wright beschuldigd van het plegen van meineed en het indienen van gefalsifieerde gegevens.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie