Timo Bult Timo Bult
13/06/2019 08:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/06/2019 08:07

Bitcoin (BTC) doorbreekt eindelijk de $8.000 en stijgt mogelijk verder

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_doorbreekt_eindelijk_8000_dollar_en_stijgt_mogelijk_verder

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is de bulls dan toch eindelijk gelukt om bitcoin (BTC) boven $8.000 te krijgen. De afgelopen week handelde bitcoin in een relatief kleine range met schommelingen van niet meer dan $600. Nu lijken de bulls de kracht te hervinden om de koers mogelijk verder omhoog te drukken.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $8.128,47 op CoinMarketCap nadat de koers 1,8% steeg in de afgelopen 24 uur. Bitcoins marktkapitalisatie komt daarmee op $144,3 miljard. Tegen de totale marktkapitalisatie van $262,3 miljard betekent dit een bitcoin dominantie van 55%. Een afname ten opzichte van gisteren, wat vooral het gevolg is van de stijgingen die ethereum (ETH) in de afgelopen 24 uur zag.
Bitcoin handelde voor meer dan een week in een range van $7.500 tot $8.100. Het gebied tussen $8.000 en $8.100 bleek grote weerstand te bieden nadat de BTC-koers er meerdere keren vanaf kaatste. Gisteren vroeg in de ochtend kwam de koers opnieuw aan bij dit weerstandsgebied.
De koers ketste aanvankelijk opnieuw af waarna het voor het grootste deel van de dag vlak onder dit resistance-gebied bleef handelen. Aan het eind van de middag begon bitcoin echter door te breken. Na het bereiken van de $8.048 op Coinbase leek de koers opnieuw in vaart te minderen, echter begon bitcoin kort daarna aan een flinke sprint.
Het bereikte uiteindelijk een piek van $8.221. Na deze piek is de koers gaan consolideren met op de korte termijn een lichte neerwaartse trend. De afgelopen uren vond de koers support op ongeveer $8.065 waarmee het erop lijkt dat het resistance-gebied nu als support fungeert. Nog een test van deze support zou deze stelling bevestigen.
Op dit moment vormt bitcoin een symmetrisch driehoekspatroon op de 1-uurs grafiek. Gezien de recente beweging is het mogelijk dat de koers opnieuw aan de bovenzijde uitbreekt. De resistance van dit patroon ligt op ongeveer $8.200. Bij doorbraak van dit resistance-niveau is er kans op verdere koersstijgingen.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie