Bitcoin (BTC) kan goud vervangen, Bitcoin Cash (BCH) breekt doormidden en meer nieuws van deze week!

Bitcoin (BTC) kan goud vervangen, Bitcoin Cash (BCH) breekt doormidden en meer nieuws van deze week!

Er is weer een week voorbij. Het was een week met veel nieuws, vooral omtrent de bitcoin (BTC) koers die enorme stappen heeft gezet. Maar er was meer! Lees hier een kort overzicht van het belangrijkste nieuws van de afgelopen week.

Bitcoin Cash (BCH) splitst op in 2

Ten eerste was er Bitcoin Cash (BCH), het kleine broetje van Bitcoin, dat in tweëen is opgesplitst. De zogenaamde hard fork was het resultaat van onenigheid binnen de community van de altcoin. Een groep ontwikkelaars en miners wilde namelijk een soort belasting gaan heffen op de mining rewards, een andere groep wilde dit echter niet. Deze week werk de echtscheiding tussen de twee kampen voltooid.

Bitcoin prijs stijgt, maar waarom?

Het was natuurlijk volop in het nieuws: de bitcoin prijs is deze week enorm gestegen. Volgens verschillende analisten is de situatie waaruit de stijging voort vloeit volledig anders dan in 2017. Dit keer zijn het namelijk voornamelijk institutionele beleggers die de markt betreden. Ook verlaten heel veel bitcoins de exchanges, wat een indicatie is dat beleggers de bitcoin voor een lange tijd gaan vasthouden.

Advertentie

Grote spelers beginnen BTC serieus te nemen

Aansluitend op het vorige nieuws lieten deze week een aantal grote spelers weten bitcoin toch echter serieus te nemen als investeringsinstrument. Zo was het de CIO van BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, die zei dat bitcoin goud kan gaan vervangen. Daarnaast liet een strategist van de Deutsche Bank weten dat steeds meer investeerders Bitcoin als geloofwaardig bezit zien om in te investeren.

De Nederlandsche Bank verleent uitstel

Ten slotte was er ook nog nieuws dichterbij huis. De Nederlandsche Bank heeft Nederlandse bitcoin- en crypto-bedrijven namelijk uitstel verleent. Inmiddels zijn er nu 11 bedrijven goedgekeurd.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.156,30 Kopen
1
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.142,40 Kopen
2
2
Litebit
Reviewed
€14.207,10 Kopen
3
3
Bitonic
Reviewed
€14.220,60 Kopen
4
4
SATOS
Reviewed
€14.410,00 Kopen
Laatste nieuws