Timo Bult Timo Bult
23/08/2020 07:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/08/2020 07:46

Bitcoin (BTC) koersverloop van deze week, deze altcoin steeg meer dan 25%!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koersverloop van deze week, chainlink (LINK) maakt opnieuw een stuiter

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) kon onlangs bij $11.300 een mooie stuiter maken waarmee verdere dalingen uitbleven. De afgelopen 24 uur is er echter niet heel veel gebeurd. Wel kon de bitcoin koers de $11.700 een keer testen. Ook bij de altcoins verandert er weinig maar zoals altijd zijn er alsnog wat uitschieters te vinden!

Bitcoin (BTC) handelt horizontaal

De afgelopen week begon nog spectaculair met een doorbraak boven de $12.000, iets waar veel traders met smart op zaten te wachten. Helaas bleek de uitbraak opnieuw niet duurzaam. Bitcoin maakte bij ongeveer $12.400 rechtsomkeer en zakte weer terug onder de belangrijke prijszone van $12.000.
Gedurende de week leek de $11.700 vervolgens steun te kunnen bieden waarna de BTC koers een kleine stuiter omhoog kon maken tot $11.900. Een nieuwe test van de weerstand bij $12.000 bleef echter uit. Het gevolg was een verdere daling die de bitcoin koers uiteindelijk terugbracht tot een low van deze week van $11.370 op cryptocurrency exchange Binance.
Vanaf hier maakte bitcoin opnieuw een mooie stuiter. Zodoende kon de koers weer wat stijgen om de $11.700, nu een weerstand voor de korte termijn, te testen. Hier ketste de koers echter al vrij snel weer af waarmee de bitcoin prijs nu $11.606 op Binance is.
Het huidige prijsniveau is belangrijk om te houden, zo schreef onlangs bitcoin analist Crypto Michaël. Zakt bitcoin verder terug dan kunnen de komende week wellicht de $11.000 en misschien zelfs de $10.500 weer opgezocht gaan worden. Omhoog blijft dus die $12.000 het grote obstakel voor de bulls!

Chainlink (LINK) stuitert weer, cosmos (ATOM) steelt de show

De bitcoin koers was de afgelopen 24 uur dus wat saai. Een aantal altcoins zorgden gelukkig voor wat meer actie. Zo staat chainlink (LINK) op dit moment met een prijs van $15,40 iets meer dan 5% in de plus. LINK steekt hiermee met kop en schouders boven de top 10 uit. De altcoins binnen de top 10 laten namelijk allen dalingen en stijgingen zien van minder dan een procent.
Op plek 17 is ten slotte een grote stijger te vinden. Daar staat cosmos (ATOM) maar liefst 25,4% in het groen. Cosmos lijkt nog steeds te kunnen profiteren van het bullish nieuws omtrent de samenwerking die het is aangegaan met een aantal andere projecten waaronder NEO (NEO) en Ontology (ONT).

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie