Kevin Schijven Kevin Schijven
03/01/2020 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2020 15:45

Bitcoin (BTC) miningreus Bitmain ontslaat wellicht 50% van zijn personeel in aanloop naar halving

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) miningreus Bitmain ontslaat wellicht 50% van zijn personeel in aanloop naar halving

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitmain, de grote Chinese cryptocurrency-mining fabrikant, is naar verluidt van plan de helft van zijn personeel te ontslaan. Dat meldt de lokale nieuwsbron Beijing Sina Network op 2 december.
Volgens de berichtgeving hebben meerdere bronnen bekend met de zaak het nieuws bevestigd. Bitmain houdt op 17 januari een jaarlijkse meeting en de verwachting is dat de werknemers nog voor die tijd ontslagen zullen worden.
Naar verluidt is de aankomende halving van bitcoin (BTC) de voornaamste reden voor de ontslagen. In mei dit jaar zal de beloning voor het minen van blocks op de blockchain van bitcoin worden gehalveerd, wat de druk op miners enorm zal opvoeren.
Dovey Wan, medeoprichter van Primitive Ventures, noemt het ontslag van 50% van het personeel van Bitmain de “eerste halving van 2020:”


Eind 2018 voerde Bitmain ook al een grote ontslagronde door. In augustus bleek uit een rapport dat Bitmain al honderden miljoen verlies had geleden in de eerste maanden van 2019.
Twee weken geleden kwam naar buiten dat er $680.000 aan activa bevroren is van Century Cloud Core en $514.000 van Fujan Zhanhua Intelligent Technology Co. Beide bedrijven zijn dochterondernemingen van Bitmain.
Ook kondigde Jihan Wu, medeoprichter en CEO van Bitmain, aan dat zijn bedrijf groots zal inzetten op de aankomende halving met drie nieuwe verkoopstrategieën. Wu vertrok in 2018 maar kwam in 2019 plotseling terug en nam het bedrijf weer over door medeoprichter Micree Zhan af te zetten.
Vooralsnog blijft bitcoin-mining het goed doen. Het nieuwe jaar begon zelfs gelijk met een nieuw hash rate record voor het netwerk. Uit een recent rapport blijkt dat 65% van de totale hash rate in China wordt gegenereerd.
Er staat weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse van Crypto Insider David online! Mis ‘m niet!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie