Kevin Schijven Kevin Schijven
22/03/2022 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2022 17:15

Bitcoin, dogecoin en NFT tatoeages steeds populairder, groei van 222%

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin, dogecoin en NFT tatoeages steeds populairder, groei van 222%

Foto: ra2 studio/Shutterstock

Tatoeages van cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) zijn blijkbaar helemaal in en worden steeds populairder. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Crypto Head.

Volgens het onderzoek hebben inmiddels meer dan 900 mensen zichzelf met de ₿ van Bitcoin bestempeld. Ook tatoeages van dogecoin (DOGE) zagen afgelopen jaar een flinke toename. Andere crypto blijven enigszins achter, waaronder ether, maar tatoeages omtrent non-fungible token (NFT) projecten op Ethereum zagen juist wel een flinke toename.

Voor het onderzoek analyseerde Crypto Head de zoekvolumes op Google alsmede hashtags op Instagram. Het bedrijf concludeert dat het aantal zoekopdrachten naar crypto tatoeages met maar liefst 222% is toegenomen in 2021.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

1.600 zoekopdrachten naar “bitcoin tattoo”

1.900 keer zou via Google in 2021 gezocht zijn naar “crypto tattoo”, 1.600 keer naar “bitcoin tattoo” en 700 keer naar “dogecoin tattoo.” Daarnaast meldt het onderzoek dat bitcoin tatoeages ook het populairst zijn op Instagram. 986 berichten hadden de hashtag “#bitcointtattoo” en 956 berichten bevatte “#cryptotattoo.” Slechts 11 berichten hadden de hashtag “#dogecointattoo” en maar zes berichten “#ethereumtattoo.”

Crypto, en vooral bitcoin, tatoeages nemen al sinds 2014 snel toe aan populariteit. Dogecoin tatoeages zagen begin vorig jaar een grote piek in het aantal zoekopdrachten via Google. Dat is sindsdien echter sterk afgenomen terwijl dat voor bitcoin tatoeages redelijk stabiel is gebleven. Zoekopdrachten naar NFT tatoeages zagen eind vorig jaar even een flinke piek, maar is weer enigszins gedaald. Een dergelijke trend is ook te zien met zoekopdrachten naar deze crypto zonder “tattoo” eraan toegevoegd.

Didi Taihuttu van de bekende Nederlandse “Bitcoin familie” deelde toevallig gisteren zijn bitcoin tatoeage op Twitter: “Wat betekent dit voor jou? Vrijheid. Ik maak geen deel meer uit van het systeem. Voor mij staat het gewoon voor een enorme verandering van mijn leven, vanwege bitcoin.”

De miljardair Mike Novogratz, oprichter en CEO van Galaxy Digital, meldde begin dit jaar nog dat hij nu een tatoeage heeft gebaseerd op de Terra (LUNA) crypto:

https://twitter.com/novogratz/status/1478535972560195585

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie