Rico Engelbarts
27/08/2018 19:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/08/2018 19:46

Bitcoin en Ethereum stabiel, IOTA schiet omhoog door partnership met Fujitsu

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_en_ethereum_stabiel_IOTA_schiet_omhoog_door_partnership_met_fujitsu

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Hoewel het merendeel van alle cryptocurrencies vandaag minimale winsten boekten, is er onder de altcoins één uitblinker vandaag en dat is IOTA (MIOTA). Volgens gegevens van CoinMarketCap is de token op het moment van schrijven met meer dan 12% gestegen in de afgelopen 24 uur.
Op zondag 26 augustus werd al duidelijk dat de token aanzienlijk beter presteerden dan de grote cryptocurrencies zoals Bitcoin Cash (BCH), EOS (EOS), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Stellar (XLM), maar zoals te verwachten verloren tokens als Nano (NANO), dat op zondag nog 33,5% winst boekte, die winsten snel genoeg weer. Met een verlies van bijna 14% geldt Nano dan ook als de grootste verliezer van vandaag.
IOTA daarentegen laat op het moment van schrijven als enige een winst met dubbele cijfers zien, wat de token te danken heeft aan een duwtje in de rug vanuit Japan: Fujitsu, een in Tokio gevestigde elektronicaproducent, heeft een paper vrijgegeven waarin de technologiegigant laat weten IOTA als protocolversie te zullen gaan gebruiken bij haar productie en toelevering. In de paper meldt Fujitsu het volgende:

Fujitsu is goed uitgerust om IOTA uit te rollen als de nieuwe protocolversie, omdat we beide experts zijn in zowel IT-services als het produceren van IT-producten.

De aankondiging van Fujitsu leidde ertoe dat de prijs van een IOTA-token steeg van $0,53 naar $0,62 gedurende maandag 27 augustus, maar zakte daarna na een kleine correctie wel weer naar $0,59. Op het moment van schrijven wordt IOTA voor $0,60 verhandeld.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie