Kevin Schijven Kevin Schijven
26/09/2023 13:35 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/09/2023 13:35

Bitcoin en ethereum stijgen voorzichtig, maar whales cashen uit

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin en ethereum stijgen voorzichtig, maar whales cashen uit

Foto: Paul S. Wolf/Shutterstock

De crypto markt toont vandaag een voorzichtig herstel nadat de koersen gisteren over het algemeen rood kleurden.

De nadruk ligt echter op zeer voorzichtig en er is geen sprake van enige uitbraak. De meeste munten zitten nog altijd vast in een alsmaar krapper wordend bereik met opvallend lage handelsvolumes.

De totale marktkapitalisatie van crypto stijgt met 0,5% ten opzichte van 24 uur geleden naar $1,05 biljoen. Het handelsvolume stijgt in dezelfde periode met 2,5% naar $22,4 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins blijft op 48,9%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, daalt van 47 naar 46, een teken dat angst weer iets toeneemt.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Bitcoin koers stijgt heel voorzichtig

Bitcoin (BTC) begon de week in rood, maar de $26.000 hield gisteren nog stand. Vervolgens zagen we een kleine correctie omhoog, maar de koers piekte al op $26.450.

Op het moment van schrijven zakt bitcoin naar $26.191 op Bybit en €24.728 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag nog net 0,3% in de plus.

Ondertussen is het volume weer terugzakt naar een extreem laag niveau. Analist David Lawant meldt dat het dagelijkse spotvolume voor het eerst sinds oktober 2020 onder de $1 miljard uitkomt.

De BTC koers zit vast in extreem krap bereik. De volatiliteit is zo laag dat de wekelijkse Bollinger Band indicator het krapste bereik sinds 2012 aantoont. Dat gezegde hebbende, volgt typisch een grote beweging na een lange periode van lage volatiliteit, zegt analist Game of Trades.

Analist James V. Straten meldt echter dat bitcoin whales, investeerders met meer dan 10.000 BTC in bezit, momenteel weer in distributiemodus zitten. Ze kiezen ervoor om winst te pakken nadat zij rond de prijs van $25.000 bitcoin hadden geaccumuleerd.

Advertisement

Ethereum houdt sterker stand, maar verliest terrein

Ethereum (ETH) toont vandaag ook een voorzichtig herstel en lijkt momenteel iets sterker dan bitcoin stand te houden. De ETH koers dipte gisteren naar $1.560, tikte vervolgens naar $1.600 aan en komt momenteel op $1.586 uit. Daarmee staat ethereum vandaag 1% in de plus. De afgelopen maanden verliest ETH echter terrein ten opzichte van andere altcoins qua volume.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Maker hardste stijger crypto top 100

Niet alle munten uit de top 10 kleuren vandaag groen. Zo zakt solana (SOL) met 1,3% naar $19,3. Binance coin (BNB) herstelt het sterkst vandaag in de top 10 en stijgt met 1,8% naar $211,7. Dan hebben we vlak buiten de top 10 nog bitcoin cash (BCH), die vandaag met 2,5% stijgt naar $212,4.

Maker (MKR) is vandaag de hardste stijger uit de top 100. De MKR koers stijgt met 5,3% naar $1.340. Volgens Lookonchain sloegen whales onlangs fors MKR in, wat mogelijk de stijging verklaart.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wemix valt uit de crypto top 100

Aan de top van de rode kant van de top 100 hebben vandaag we aptos (APT) en immutablex (IMX). Beide munten waren gisteren nog een van de weinige stijgers op de markt, maar staan vandaag het diepst in het rood. APT corrigeert met 3,7% naar $5,4 en IMX daalt met 4,8% naar $0,579.

Tot slot hebben we nog wemix (WEMIX), die zojuist uit de top 100 viel na een daling van 11% naar $0,98.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement