Kevin Schijven Kevin Schijven
14/07/2021 08:58 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/07/2021 08:58

Bitcoin en ethereum zakken verder, cardano en polkadot dalen harder, alle koersen rood ondanks recordinflatie

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin en ethereum zakken verder, cardano en polkadot dalen harder, alle koersen rood ondanks recordinflatie

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt vangt weer een klap vandaag, ondanks dat een recordinflatie van 5,4% voor de Amerikaanse dollar is gemeten. Vrijwel alle koersen kleuren vandaag rood en de totale marktkapitalisatie is in de afgelopen 24 uur gedaald van $1,42 biljoen naar $1,34 biljoen. Voorlopig lijken investeerders op de zijlijn toe te kijken terwijl zij op een uitbraak wachten. De recente ontwikkelingen omtrent cryptocurrency-exchange Binance zullen ook niet helpen en voorlopig hebben de bears de overhand.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin (BTC)

De bitcoin (BTC) koers daalde maandag naar $33.000 en maakte gisterenmiddag nog een dip naar $32.500. Vervolgens herstelde de koers eventjes richting $33.000, maar werd daar afgewezen en zakte gelijk weer terug naar $32.500. Even leek hier een voorlopige bodem te zijn gevonden, maar vanochtend kelderde de koers plotseling helemaal naar $31.500.

Bitcoin maakte toen gelijk weer een bounce omhoog naar $32.000 maar blijft vooralsnog hier hangen. Het handelsvolume blijft echter laag, dus of hier nu wel een bodem is gevonden is maar zeer de vraag. Investeerders blijven afwachtend en de bears nemen het voortouw. De kans op een test van de support rond $31.000 en wellicht zelfs $30.000, lijken momenteel groter te zijn dan een hertest van de weerstand rond $35.000.

Het huidige bereik van de bitcoin koers wordt alsmaar krapper, maar voorlopig blijft een echte uitbraak nog uit. Toch is de verwachting dat dit niet lang meer kan duren. Bitcoin houdt vandaag beter stand dan de meeste altcoins en neemt de dominantie weer iets toe.

Advertisement

Altcoins

Ethereum (ETH) blijft voorlopig in een neerwaartse trend zitten en daalde vanochtend gelijk met bitcoin helemaal naar beneden naar $1.850. Ook ether maakte daar onmiddellijk een bounce omhoog, maar de koers loopt vooralsnog vast op $1.900. Alhoewel de correlatie tussen en ether en bitcoin weer hoog is, zakt ether vandaag harder.

Bijna alle altcoins staan vandaag meer dan 5% in het rood, in veel gevallen is dat zelfs meer dan 10%. In de top 10 grootste crypto staan vandaag cardano (ADA) en polkadot (DOT) het diepst in het rood. Cardano zakt met 7,5% naar $1,20, maar het handelsvolume neemt nu toe en de ADA koers tikt op moment van schrijven $1,22 aan. Polkadot (DOT) kelderde hard omlaag in de afgelopen uren en staat vanochtend zelfs 9% in de min waarmee de prijs op $13,46 uitkomt.

Onder de hardste dalers van vandaag zien we weer namen die de afgelopen tijd het vaakst voorbij kwamen. Veel decentralized finance (DeFi) tokens krijgen een klap. Pancakeswap (CAKE), compound (COMP) en aave (AAVE) staan 10% in de min en uniswap (UNI) en titanswap (TITAN) zelfs 13%. Synthetix verliest vandaag weer 14% van zijn waarde en van de enorme rally van vorige week is langzamerhand steeds minder van over.

Daarnaast verliezen ook polygon (MATIC), graph (GRT) en iota (MIOTA) vandaag 10%. Enjin (ENJ), theta (THETA) en flow (FLOW) staan 11% in het rood en telcoin zelfs 14%. De grootste verliezers van de afgelopen 24 uur zijn terra (LUNA) en cosmos (ATOM) die beide 14,5% in het rood staan.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Advertisement
Advertisement