Ivo Melchers Ivo Melchers
15/04/2023 07:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/04/2023 07:02

Bitcoin koers staat 50% hoger sinds Tesla zijn BTC verkocht

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Tesla se mantiene en Bitcoin

Foto: xalien / Shutterstock.com

Tesla stapte in februari 2021 de crypto wereld in door een bitcoin (BTC) investering van maar liefst $1,5 miljard te onthullen tegen een gemiddelde BTC koers van 36 duizend dollar. Enkele maanden later verkocht het 10% van deze investering; voornamelijk om de liquiditeit van Bitcoin te bewijzen. In juli 2022 kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat de autogigant in het tweede kwartaal maar liefst 75% van van zijn bitcoins op de markt had gedumpt.

Met de uitstekende koersprestaties van bitcoin in het huidige jaar, staat de bitcoin koers nu flink hoger sinds het moment dat Tesla deze massale BTC-verkoop deed.

Mijn plan voor de bitcoin halving en de periode daarna
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

$500 miljoen ‘misgelopen’ door BTC verkoop?

De verkoop van Tesla in het tweede kwartaal van 2022 leverde destijds een totaal van bijna 936 miljoen dollar op. Hiermee wist het een winst van 64 miljoen dollar veilig te stellen. Op het moment dat het nieuws naar buiten kwam handelde bitcoin ongeveer 70% lager dan zijn all-time high van $69.000 in november 2021. Momenteel staat de koers maar liefst meer dan 50% hoger.

Desondanks is het belangrijk om te vermelden dat het niet duidelijk is tegen welke prijs Tesla afstand heeft gedaan van hun bitcoins. De bitcoin koers daalde in het tweede kwartaal van 2022 van $47.000 tot $17.000. Het bedrijf heeft dus kunnen verkopen binnen deze gehele range.

Interessant is dat Tesla’s BTC verkopen voortkwamen uit zwakkere cash flows. Zo vormde de BTC verkoop in het eerste kwartaal van 2021 bijna 93% van Tesla’s cash flows. Op het moment dat tesla 75% van zijn holdings verkocht, waren de cash flows met 73% gedaald ten opzichte van het voorafgaande kwartaal. Beide verkopen suggereren dat Elon Musk vertrouwde op BTC als een toevluchtsoord.

Advertentie

Tesla’s bitcoin holdings

Sinds de laatste verkoop heeft Tesla, ondanks de zware marktomstandigheden, vastgehouden aan zijn bitcoin positie. Momenteel bezit Tesla een totaal van 10.725 BTC, tegen een huidige waarde van ongeveer $330 miljoen. Dit huidige koers ligt ongeveer 15% onder de gemiddelde inkoopwaarde van februari 2021.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie