Ivo Melchers Ivo Melchers
13/09/2023 09:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/01/2024 15:22

Bitcoin koers vast, Tesla stijgt 10% na bijzonder nieuws

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers vast, Tesla stijgt 10% na bijzonder nieuws

Foto: Shutterstock/ Vitaliy Karimov

De bitcoin (BTC) koers wacht momenteel in spanning af op de nieuwste inflatiecijfers uit de Verenigde Staten. Maandagmiddag daalde de koers tot een belangrijk steunniveau van 24.800 dollar, maar inmiddels handelt het weer rondom zijn vertrouwde prijsniveau van 26.000 dollar. Op de aandelenmarkt weet Tesla de schijnwerpers op zich te laten richten door een stijging van 10 procent na een gunstig rapport van zakenbank Morgan Stanley.

Op het handelsplatform eToro kun je in zowel bitcoin als Tesla (TSLA) investeren. Wat betreft het kopen van aandelen worden er bovendien geen extra kosten in rekening gebracht. Dit betekent dat je geen toeslag, geen ticketkosten én geen beheerkosten betaalt. Maak je nu aan via deze link om je portefeuille op te bouwen.

Beleggen in crypto-activa is zeer volatiel en in sommige EU-landen ongereguleerd. Geen consumentenbescherming. Er kan winstbelasting van toepassing zijn. Uw kapitaal loopt gevaar.

Crypto ontbijt: Recordgroei voor Bitcoin ETF’s, maar Genesis plant dump
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Tesla: de grote winnaar op Wall Street

Afgelopen maandag mocht Tesla zichzelf aan het einde van de dag bekronen tot een van de grote winnaars op Wall Street. Het aandeel steeg namelijk met ongeveer 10 procent nadat Adam Jonas, analist bij Morgan Stanley, middels zijn onderzoeksnota opwinding veroorzaakte rond de vooruitzichten wat betreft de toepassingen van artificial intelligence (AI), ofwel kunstmatige intelligentie, van Tesla.

In het rapport, getiteld ‘Unlocking Tesla’s AI Mojo’, wordt de mening naar voren gebracht dat de autofabrikant in de toekomst flink zal profiteren van zijn Dojo-supercomputer. Dojo is een geavanceerd kunstmatig intelligentiesysteem ontworpen om gigantische hoeveelheden data te verwerken bij het trainen van complexe systemen voor zelfrijdende auto’s.

Volgens Jonas zou Dojo op de lange termijn de waarde van Tesla tot wel 500 miljard kunnen verhogen. Momenteel staat de marktkapitalisatie van het bedrijf van Elon Musk gelijk aan 838,14 miljard dollar.

Vandaag kleurt de koers van TSLA echter weer in het rood. Specifiek staat de koers op het moment van schrijven 2,23 procent lager dan 24 uur geleden.

Advertentie

Later vandaag volatiliteit voor bitcoin?

Wellicht dat bitcoin vanmiddag ook hevige prijsschommelingen te wachten staat. Om precies te zijn krijgen we om 14:30 de consumentenprijsindex (CPI) en de kern-CPI vanuit de VS. Mochten de noteringen hoger dan verwacht uitkomen, dan zou dit een koersdaling als gevolg kunnen hebben. Andersom kunnen lagere cijfers juist een bullish impuls teweegbrengen.

Uw kapitaal loopt gevaar. Er zijn andere kosten van toepassing. Ga voor meer informatie naar etoro.com/trading/fees.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie