Rico Engelbarts
25/02/2019 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/02/2019 15:45

Bitcoin prijs-indicator wordt bearish maar voorspelt goede tijden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_prijs-indicator_wordt_bearish_maar_voorspelt_goede_tijden

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een belangrijke indicator is voor het eerst in vier jaar tijd bearish geworden. Je zou denken dat dit niet goed is, maar aangezien het hier om een vertraagde indicator gaat voorspelt het in combinatie met patronen uit het verleden juist bullish tijden.
Wanneer we kijken naar de 50-week moving average (MA) en de 100-week MA, zien we dat de 50-week MA onder de lijn van de 100-week MA is gedoken. Dit wordt ook wel een bearish crossover genoemd, en vindt meestal plaats na een sterke bearish prijsbeweging.
De 50-week MA bestrijkt de prijsgegevens van ongeveer de afgelopen 12 maanden. De 100-week MA gaat juist veel verder terug, en reageert dan ook trager op de bewegingen van de markt. In het verleden hebben we gezien dat het de bears heel veel moeite kost om de 50-week MA onder de 100-week MA te krijgen.
Wanneer dit gebeurt is het vaak zo dat de markt uitgeput is, en dat er mogelijk goede tijden aan komen. Dit gebeurde eerder in april 2015, waarna de koers vijf maanden lang horizontaal bleef handelen. In oktober 2015 brak vervolgens een bullmarkt uit.
Wanneer we de situatie van nu naast de situatie van 2015 naast elkaar houden, zien we nog een interessante overeenkomst. De bearish crossover vond in 2015 ongeveer een jaar voor bitcoins (BTC) tweede halving event plaats. Een halving betekent dat de block-rewards voor miners worden gehalveerd. Het derde halving event vindt plaats over ongeveer een jaar, waardoor we nu vrijwel in dezelfde situatie zitten.
De bearish crossover is dus een belangrijke indicator dat er goede tijden voor de deur staan, maar het garandeert uiteraard niks. Echter mogen we met de prijsstijgingen afgelopen week, en nu de bearish crossover, voorzichtig optimistisch zijn over een nieuwe bull rally voor bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie