Shane Kuijpers
11/01/2022 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/01/2022 11:15

Bitcoin smart contracts? Team achter Internet Computer werkt eraan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin smart contracts? Team achter Internet Computer werkt eraan

Foto: ZinetroN/Shutterstock

Smart contracts kennen we voornamelijk van cardano (ADA), maar gaat de Bitcoin (BTC) blockchain ook met smart contracts komen? Een initiatief van de ontwikkelaar achter Internet Computer moet dit mogelijk maken!

Internet computer werkt momenteel aan een directe integratie met de Bitcoin blockchain, wat over drie fases verdeeld zal worden. ICP is een blockchain computer die smart contract berekeningen maakt en gegevens schaalt en ze op web snelheid uitvoert. Internet computer werd ontwikkeld en op 10 mei 2021 gelanceerd door non-profit organisatie Dfinity.

De eerste fase wordt de ‘Threshold ECDSA’ genoemd. Dit is nodig voor directe integratie, omdat beide netwerken hierdoor met elkaar kunnen communiceren. Een ICP smart contract heeft een ECDSA public key nodig om transacties veilig te kunnen ondertekenen en in te dienen bij het BTC netwerk. De volgende twee fasen zijn de lanceringen van respectievelijk het BTC-ICP testnet en het mainnet.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin Taproot update

Afgelopen november kwam bitcoin met de grootste update sinds 2017, namelijk de Taproot update. De update moet ervoor zorgen dat transacties op de blockchain met meer privacy en efficiëntie gebeuren. Bovendien zorgt de update ervoor dat smart contracts mogelijk gaan worden op de bitcoin blockchain. Derde partijen worden hierdoor overbodig bij transacties.

Daarnaast maakt de Taproot zogeheten Schnorr Signatures mogelijk. Door die Schnorr Signatures kunnen meerdere handtekeningen toegevoegd worden aan een transactie. Meer uitleg over bitcoin’s Taproot update? Lees dan hier verder.

Advertentie

Wat zijn smart contracts?

De term is al vaak voorbij gekomen en het is ondertussen een bekend begrip in cryptowereld, maar wat zijn smart contracts nou eigenlijk? Een smart contract is een digitale overeenkomst tussen twee partijen, zonder tussenkomst van een derde partij. Het protocol eromheen zorg ervoor dat de overeenkomst tot stand komt, wanneer vooraf afgesproken criteria worden nageleefd. Smart contracts kunnen worden ingezet in verschillende sectoren, bijvoorbeeld financiële dienstverlening, vastgoed en gezondheidszorg.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie