Roy van Krieken Roy van Krieken
05/01/2024 19:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2024 17:24

Bitcoin whales zijn wakker: Een voorteken voor koersstijgingen?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin whale klimt razendsnel naar 3e grootste houder: wie is dit?

Foto: Alones/Shutterstock

De cryptocurrency wereld wacht in spanning af of de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de eerste spot Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) zal goedkeuren. Tegelijkertijd maakt Bitcoin (BTC) een opmerkelijke groei door in het aantal transacties van boven de $100,000 – een niveau dat bijna twee jaar niet is gezien werd zelfs aangetikt. Is dit een signaal van groeiende interesse van grote investeerders, ook wel whales genoemd, en wat zou dit kunnen betekenen voor de toekomst van de BTC koers?

Crypto gok Bitcoin criticus Warren Buffett betaalt zich groot uit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Golf van BTC-whale transacties

Volgens crypto marktexpert Ali Martinez, zijn er in de afgelopen 24 uur een recordaantal van 16,900 transacties van meer dan $100,000 in BTC geregistreerd. Deze transacties zijn een indicatie van de bewegingen van grote spelers in de markt en bieden inzicht in mogelijke toekomstige markttrends. Interessant is dat Martinez eerder opmerkte dat er ongeveer 2.41 miljoen crypto wallets zijn die gezamenlijk meer dan 1 miljoen in BTC bezitten, gekocht tegen een minimumprijs van $41,800. Dit vormt een aanzienlijke steunzone en geeft een bullish vooruitzicht voor BTC zolang het boven deze prijs blijft.

Whales hebben namelijk veel macht in de crypto markt. Als veel van deze grote investeerders hetzelfde plan hebben, bijvoorbeeld boven de $41.800 blijven, dan hebben ze zakken die diep genoeg zijn om hier echt werk van te maken. Het aantal grote BTC transacties is dan ook een belangrijk signaal.

Prijsbewegingen en toekomstvoorspellingen

BTC handelt momenteel rond de $43,597, wat een kleine daling betekent van 0,77% over de laatste 24 uur en een toename van 3,37% over de afgelopen zeven dagen. De naderende halving in april en de mogelijke goedkeuring van een Bitcoin spot ETF over misschien al een paar dagen zijn beiden significante factoren die de recente toename in whale-transacties en de mogelijke prijsstijgingen kunnen verklaren.

De fundamenten voor een opwaartse trend in BTC lijken daarom sterker dan ooit. De cryptocurrency gemeenschap blijft hoopvol en alert op de mogelijke significante veranderingen die deze bewegingen kunnen teweegbrengen in de crypto-markt. Dat het er nu behoorlijk goed uit ziet geeft helaas geen garantie voor de toekomst. De markt voorspellen blijft koffiedik kijken. Desalniettemin zijn veel positieve signalen aanwezig.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie