Ivo Melchers Ivo Melchers
24/01/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/01/2023 10:00

Coinbase CEO stelt BTC voor als betaalmiddel in Zuid-Amerika

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: illpaxphotomatic/Shutterstock

Op 22 januari kwam het nieuws naar buiten dat Brazilië en Argentinië begonnen waren met de voorbereidingen voor het creëren van een gemeenschappelijke munt die parallel zou lopen met de Argentijnse peso en de Braziliaanse real.

Een dag later stuurde Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, een tweet de wereld in met de suggestie voor de Zuid-Amerikaanse landen om bitcoin (BTC) te gaan overwegen. Dit zou volgens hem waarschijnlijk het beste zijn voor de lange termijn.

Nieuw dieptepunt voor bitcoin ETF’s na dramatische week
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Is BTC geschikt als betaalmiddel?

De tweet van Armstrong zette een discussie op gang over de vraag of bitcoin wel of niet geschikt zou zijn als betaalmiddel. Raoul Pal, oud-manager bij Goldman Sachs en CEO van Global Macro Investor, ging tegen het idee van Armstrong in. Hij geeft aan dat het niet ideaal is om een nationale valuta te hebben die ‘’65% daalt in het neerwaartse deel van de conjunctuurcyclus en 10x stijgt in de opwaartse cyclus’’. Hij wees erop dat bedrijven in deze situatie moeite zullen hebben met plannen en indekken.

Sinds september 2021 is bitcoin officieel een wettig betaalmiddel in El Salvador. Het omtoveren van BTC tot wettig betaalmiddel heeft verschillende voordelen met zich meegebracht in het land. Zo kon je eerder in het Bitcoin nieuws lezen dat de inkomsten van het toerisme met 30% is gegroeid dankzij de implementatie van bitcoin. Bovendien kon het Midden-Amerikaanse land 20 scholen en een dierenziekenhuis bouwen met de winst van zijn BTC aankopen.

Echter is er ook veel kritiek vanuit het International Monetair Fonds en een groot deel van de bevolking op de keuze van El Salvador voor BTC..

Kritiek vanuit crypto Twitter

Vanuit de crypto Twitter gemeenschap kwamen er ook veel reacties op de tweet van Armstrong. Twitteraars die tegen het idee zijn van BTC als betaalmiddel in Brazilië en Argentinië gebruikten veelal het argument dat de enige use-case van bitcoin is dat het een store-of-value, zoals goud, kan zijn. Ook kwam het veelgebruikte argument van de trage transacties vaak naar voren. Echter is het Bitcoin Lightning Network, een layer-2 schaaloplossing om transacties snel en goedkoop uit te laten voeren, het perfecte tegenargument hiervoor.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie