Timo Bult Timo Bult
27/07/2022 11:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/07/2022 11:23

‘Crypto als bitcoin redden levens Oekraïense soldaten’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Crypto als bitcoin redden levens Oekraïense soldaten'

Foto: Milan Sommer/Shutterstock

De oorlog in Oekraïne als gevolg van de Russische invasie woedt nog altijd voort. Wereldwijd schieten overheden het land te hulp en ook de crypto-community draagt zijn steentje bij. Het belang van de crypto-donaties aan het land werd gisteren benadrukt door de onderminister van digitale transformatie, Alex Bornykov.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

‘Crypto als bitcoin zijn essentieel hulpmiddel geworden’

Iedereen die Oekraïne wil helpen in zijn strijd tegen Rusland kan crypto doneren. Om dit proces te stroomlijnen lanceerde het in maart de Aid for Ukraine website in samenwerking met onder andere crypto exchange FTX.

Inmiddels heeft het land al meer dan $100 miljoen aan bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en andere crypto-donaties opgehaald. Ook lanceerde het een non-fungible tokens (NFTcollectie met als doel geld op te halen.

Onlangs schreef de Oekraïense krant The Kyiv Independent over de donaties. Onderminister Bornykov reageerde op het artikel met lof voor de crypto-community. Zo noemt hij crypto “een essentieel hulpmiddel voor de verdediging van Oekraïne.”

‘Na elke crypto-winter komt een lente’

Verder blijkt de onderminister positief te zijn over de toekomst van crypto. Ondanks dat we nu misschien in een winter zitten, komt er volgens hem uiteindelijk ook weer een lente:

“Ondanks de “bear market” is crypto een essentieel hulpmiddel geworden voor de verdediging van Oekraïne, door flexibiliteit en snelheid te bieden die letterlijk het leven van onze soldaten hebben gered. Elke “crypto-winter” leidt tot een “crypto-lente”, maar de industrie is hier om te blijven.”

Het NFT museum van Oekraïne haalde zelf ook $1,2 miljoen aan NFT verkopen op. In dit museum kan men NFT’s kopen die de laatste gebeurtenissen in de oorlog als thema hebben. Zo heeft het laatste kunstwerk betrekking op het feit dat, ondanks de invasie van Rusland, de approval ratings van Poetin zijn gestegen naar 83%.

Het land krijgt overigens ook veel niet-crypto donaties. Onlangs verkocht Finland nog 1.889 bitcoins die in beslag waren genomen in criminele onderzoeken. De opbrengsten werden vervolgens aan de oorlogsinspanningen van Oekraïne gedoneerd.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie