Erik Juffermans Erik Juffermans
25/09/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2023 18:30

Crypto handelaren verwachten nóg één laatste bitcoin koersdip

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto handelaren verwachten nóg één laatste bitcoin koersdip

Foto: SvedOliver/Shutterstock

Hoewel koersvoorspellingen voor bitcoin (BTC) regelmatig uiteenlopen, is een veelgehoord mogelijk scenario een laatste daling. Na deze laatste dip zou de weg voor een mooie stijging weer open moeten liggen, althans dat hopen veel handelaren. Iemand die ook zo’n laatste dip verwacht is crypto handelaar Bluntz.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers kan terug naar naar $23.800 dalen

De analist verwacht dat bitcoin nog niet zijn “bodem” heeft bereikt. Hij heeft zijn ogen gericht op het prijsniveau van $23.800. Dit zou de laagste prijs sinds maart dit jaar zijn.

“Ik denk nog niet dat we de ‘bodem’ gehad hebben omdat de structuur er nog niet goed uitziet voor mij. Ik denk dat de lows van $24,800 eerst nog op overtuigende wijze uitgeschakeld moeten worden. De laatste 39 dagen van prijsactie waren potentieel onderdeel van een grotere zijwaartse correctie. Ik zit nog steeds in de markt, maar vooral in stablecoins en ik wacht het rustig af.”

Bluntz is een groot voorstander van de zogenaamde Elliott Wave theorie. Dit is een techniek om koersen te analyseren waar gebruik wordt gemaakt van massapsychologie die zich manifesteert in een golfpatroon van een asset. Volgens de analist zou bitcoin nog een laatste correctie moeten maken om het huidige ABC-patroon af te ronden. 

In 2018 voorspelde Bluntz de bodem van de bearmarket met opvallende nauwkeurigheid. Heeft hij het dit keer ook bij het juiste eind?

Wat volgt na deze bitcoin dip?

Ook Tradinglord, een ander prominent crypto handelaar, verwacht een laatste ‘capitulatie dip’. Hij meent dat deze laatste dip wellicht veroorzaakt kan worden door negatief nieuws vanuit de rechtszaak tussen crypto exchange Binance en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Daarna ziet Tradinglord het rooskleuriger in. Hij denkt namelijk dat vlak na deze dip bitcoin en ethereum (ETH) beursfondsen goedgekeurd zullen worden in de Verenigde Staten. Dat zou volgens de analist tot forse koersstijgingen kunnen leiden. 

De analist verwacht dat bitcoin rond de $40 duizend zal liggen begin volgend jaar. Het echte vuurwerk zal echter pas plaatsvinden in 2025, aldus Tradinglord. Dit is een mening die gedeeld wordt door vele andere analisten en handelaren. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie