Erik Juffermans Erik Juffermans
25/09/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2023 18:30

Crypto handelaren verwachten nóg één laatste bitcoin koersdip

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto handelaren verwachten nóg één laatste bitcoin koersdip

Foto: SvedOliver/Shutterstock

Hoewel koersvoorspellingen voor bitcoin (BTC) regelmatig uiteenlopen, is een veelgehoord mogelijk scenario een laatste daling. Na deze laatste dip zou de weg voor een mooie stijging weer open moeten liggen, althans dat hopen veel handelaren. Iemand die ook zo’n laatste dip verwacht is crypto handelaar Bluntz.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Bitcoin koers kan terug naar naar $23.800 dalen

De analist verwacht dat bitcoin nog niet zijn “bodem” heeft bereikt. Hij heeft zijn ogen gericht op het prijsniveau van $23.800. Dit zou de laagste prijs sinds maart dit jaar zijn.

“Ik denk nog niet dat we de ‘bodem’ gehad hebben omdat de structuur er nog niet goed uitziet voor mij. Ik denk dat de lows van $24,800 eerst nog op overtuigende wijze uitgeschakeld moeten worden. De laatste 39 dagen van prijsactie waren potentieel onderdeel van een grotere zijwaartse correctie. Ik zit nog steeds in de markt, maar vooral in stablecoins en ik wacht het rustig af.”

Bluntz is een groot voorstander van de zogenaamde Elliott Wave theorie. Dit is een techniek om koersen te analyseren waar gebruik wordt gemaakt van massapsychologie die zich manifesteert in een golfpatroon van een asset. Volgens de analist zou bitcoin nog een laatste correctie moeten maken om het huidige ABC-patroon af te ronden. 

In 2018 voorspelde Bluntz de bodem van de bearmarket met opvallende nauwkeurigheid. Heeft hij het dit keer ook bij het juiste eind?

Wat volgt na deze bitcoin dip?

Ook Tradinglord, een ander prominent crypto handelaar, verwacht een laatste ‘capitulatie dip’. Hij meent dat deze laatste dip wellicht veroorzaakt kan worden door negatief nieuws vanuit de rechtszaak tussen crypto exchange Binance en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Daarna ziet Tradinglord het rooskleuriger in. Hij denkt namelijk dat vlak na deze dip bitcoin en ethereum (ETH) beursfondsen goedgekeurd zullen worden in de Verenigde Staten. Dat zou volgens de analist tot forse koersstijgingen kunnen leiden. 

De analist verwacht dat bitcoin rond de $40 duizend zal liggen begin volgend jaar. Het echte vuurwerk zal echter pas plaatsvinden in 2025, aldus Tradinglord. Dit is een mening die gedeeld wordt door vele andere analisten en handelaren. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement