Ivo Melchers Ivo Melchers
16/06/2024 20:33 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/06/2024 13:43

Crypto mailing ‘geneest’ abonnees van FOMO: handel niet omdat het moet

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
chainalytics-crypto-mail-nieuwsbrief-handelen

Foto: Shutterstock/oatawa

Vanwege de volatiele aard van de cryptomarkt zijn veel investeerders geneigd uit emoties te handelen. Nu bitcoin (BTC) bijvoorbeeld weer dicht bij zijn all-time high staat, laten veel investeerders zich leiden door de angst om de boot te missen (fear of missing out, FOMO) en doen ze overhaaste aankopen.

Emotioneel gedreven handelsbeslissingen, zoals FOMO, leidt tot haastige en ondoordachte keuzes. Je emoties de baas zijn is echter enorm lastig, zo weet ook Chainalytics Labs. Het analysebedrijf gebruikt op data gebaseerde modellen om crypto-investeerders vooruit te helpen met het maken van de juiste rationele beslissingen.

Lezers van Crypto Insiders kunnen zich nu tijdelijk één maand gratis abonneren op de betaalde email-service. Meld je gratis aan via deze link met de code TRY-PREMIUM.

Data-ondersteunde keuzes maken in de cryptomarkt

Koersbewegingen van tientallen procenten in korte tijd is allesbehalve een uitzondering binnen de cryptomarkt. Tijdens marktdalingen kunnen investeerders bijvoorbeeld uit angst hun posities verkopen, wat vaak resulteert in grote financiële verliezen.

Wanneer de markt goed presteert kan hebzucht investeerders ertoe aanzetten meer risico te nemen dan verstandig is. Bovendien worden veel investeerders het slachtoffer van het welbekende FOMO, wanneer ze zien dat anderen winst maken en bang zijn achter te blijven.

Chainalytics Labs heeft al sinds 2014 de missie om emotionele, en vaak irrationele handelsbeslissingen bij crypto-investeerders in te ruilen voor weloverwogen, op data gebaseerde keuzes. Met een verscheidenheid aan on-chain tools biedt Chainalytics Labs crypto-investeerders ondersteuning bij het opbouwen van duurzaam succes op de lange termijn in de cryptomarkt.

Middels een unieke mailingdienst krijgen abonnees verschillende bruikbare inzichten en handige tools voorgeschoteld voor het opbouwen van crypto portfolio’s en het managen hiervan om aan het einde van de rit zoveel mogelijk winst in je zak te steken.

Wanneer bitcoin kopen/verkopen?

Chainalytics Labs is aanvankelijk in het leven geroepen uit eigenbelang, om intuïtie te verruilen voor data en zo op de meest optimale manier de volatiele crypto-wereld door te stomen.

Nu is het stokje doorgegeven aan duizenden crypto-investeerders die middels de unieke mailing-service te horen krijgen hoe ze het beste hun portfolio vorm kunnen geven, wanneer het een goede moment is om bij te kopen, te herbalanceren en tot slot winsten veilig te stellen.

Alle door Chainalytics Labs verschafte informatie is gebaseerd op blockchain-data, wat het risico op emotionele besluitvorming drastisch vermindert. Chainalytics Labs hanteert een abonnementsstructuur met een gratis en een betaalde optie, beide bedoeld om je te helpen bij het opbouwen en optimaliseren van een succesvol cryptoportfolio.

Met het gratis abonnement krijg je elke twee weken een update per e-mail, terwijl je met het betaalde abonnement wekelijks updates ontvangt. Een significant voordeel van het betaalde abonnement is dat je onmiddellijk signalen ontvangt wanneer de data aangeven dat de markt oververhit raakt, wat een indicatie is om winst te nemen, voornamelijk gericht op bitcoin.

Verder biedt het betaalde abonnement toegang tot geavanceerdere portfoliohulpmiddelen, uitgebreidere voorbeeldportfolios en exclusieve inzichten in twee ondergewaardeerde blockchains. Kortom, het betaalde abonnement biedt essentiële tools en begeleiding om maximaal te profiteren van de huidige bullmarkt.

Chainalytics Labs biedt tijdelijk een gratis maand aan voor nieuwe abonnees van het betaalde abonnement met de promotiecode TRY-PREMIUM. Ontdek zelf wat de unieke mailingdienst te bieden heeft, en maximaliseer de kansen die een bullmarkt te bieden heeft.

Ga naar Chainalytics

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie