Roy van Krieken Roy van Krieken
09/08/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/08/2023 15:00

Eerste Bitcoin beursfondsen mogelijk al binnen zes maanden op de markt

Nieuws
Mike Novogratz bitcoin ETF 6 maanden

Foto: Maurice NORBERT/Shutterstock

Het zou weleens het startschot kunnen zijn voor een compleet nieuwe manier waarop we naar bitcoin (BTC) kijken: de goedkeuring van het allereerste Amerikaanse Bitcoin exchange traded fund (ETF). Het zou betekenen dat traditionele investeerders gemakkelijk in bitcoin kunnen investeren zonder al die ingewikkelde crypto wallets. Mike Novogratz, de grote baas bij Galaxy Digital, heeft vanuit bronnen bij vermogensbeheerders Invesco en BlackRock vernomen dat deze goedkeuring er sneller kan komen dan we mogelijk denken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin ETF’s in aantocht?

Een ETF is een soort beleggingsfonds dat op de beurs wordt verhandeld, net als aandelen. Het verschil is dat je met een ETF in een ‘mandje’ van beleggingen investeert, in dit geval dus met alleen bitcoin. Novogratz, die zelf niet vies is van een BTC investering, heeft in samenwerking met vermogensbeheerder Invesco onlangs een aanvraag voor zo’n beursfonds ingediend.

Als de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) groen licht geeft dan kunnen grote financiële spelers zoals BlackRock en Invesco hun eigen Bitcoin ETF’s op de markt brengen. Novogratz verwacht een “epische strijd” waarbij deze partijen vechten om de aandacht van beleggers. Zeker als je als vermogensbeheerder de eerste bent met een bitcoin ETF zou dat weleens erg voordelig uit kunnen pakken, aldus Novogratz.

BlackRock en Invesco

Als klap op de vuurpijl gelooft Novogratz dat het een kwestie is van ‘wanneer’ en niet ‘of’ de eerste grote lading aan bitcoin ETF’s goedgekeurd gaan worden. Hij noemt een tijdlijn van slechts vier tot zes maanden:

“Dit is waarschijnlijk […] vier tot zes maanden als je er een datum op zou moeten plakken, dat de SEC een Bitcoin ETF gaat goedkeuren. Dit is een extreem belangrijke kwestie. Het is belangrijk omdat zowel onze contactpersonen aan de Invesco-kant als aan de BlackRock-kant je laten denken dat dit een kwestie is van wanneer, niet of.”

Chris Ferraro, president van Galaxy Digital, gooide nog een interessant balletje op. Hij stelt dat de SEC wellicht sneller de bitcoin ETF’s goedkeurt om niet als spelbreker gezien te worden in de snelle wereld van crypto.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie