Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
31/05/2023 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2023 15:30

Ethereum NFT’s kunnen nu overgezet worden naar Bitcoin

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Cardano’s opmars: concurrentie voor Ethereum met crypto verzamelitems

Foto: Primakov/Shutterstock

Het Bitcoin (BTC) netwerk verrast ons steeds maar weer met nieuwe mogelijkheden. Naast BRC-20 en de eerste stablecoin op het netwerk, is er een nieuwe standaard bijgekomen: BRC-721E. Deze maakt het mogelijk om non-fungible tokens (NFT) van Ethereum (ETH) over te zetten naar het Bitcoin netwerk. 

Afgelopen maandag tweette Bitcoin Miladys dat de NFT collectie al gebruikmaakt van de nieuwe standaard. Miladys is een NFT collectie op het Ethereum netwerk gekenmerkt door een ‘anime’ stijl. Via de Ordinals Market kunnen de digitale kunstobjecten voor het eerst worden overgeplaatst. 

Om NFT’s van Ethereum naar Bitcoin te verplaatsen, moeten gebruiken hun NFT’s op Ethereum “burnen.” Burnen verwijst in de context van cryptocurrency en blockchain-technologie naar het proces van het permanent verwijderen van tokens. De NFT wordt overgezet naar het Bitcoin netwerk via inscriptie. Met het Ordinals protocol is het mogelijk om informatie te koppelen aan individuele satoshis. Eenmaal gekoppeld zijn de tokens te zien op de Ordinals Market.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin gemeenschap kijkt sceptisch toe

Het Ordinals protocol heeft voor een golf aan activiteit gezorgd op het Bitcoin netwerk en biedt mogelijkheden die voorheen ondenkbaar waren. Sinds de introductie in januari 2023 heeft het project een scala aan reacties uit de crypto gemeenschap ontvangen. De lancering van de BRC-20 standaard zorgde voor een storm aan memecoins die het netwerk behoorlijk belastte en voor een forse stijging in de transactiekosten zorgde. Het aantal BRC-20 tokens is exponentieel gestegen van enkele honderden in de eerste week naar meer dan 25.000 nu. 

Hoewel het transactievolume inmiddels is gedaald, stijgt het aantal inscripties nog steeds. Volgens informatie van Dune Analytics is het aantal inmiddels de 10 miljoen gepasseerd. Het NFT handelsvolume kwam zelfs op de tweede plek te staan, boven Solana (SOL). De opkomst van Ordinals en het minten van nieuwe tokens en NFTs wordt niet unaniem toegejuicht. Er is met name kritiek op de inefficiëntie van het protocol.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie