Timo Bult Timo Bult
07/03/2021 18:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/03/2021 18:31

Grote Chinese app-ontwikkelaar koopt bitcoin (BTC) en ethereum (ETH), wat is de reden?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grote Chinese app-ontwikkelaar koopt bitcoin (BTC) en ethereum (ETH), wat is de reden

Het Chinese tech-bedrijf Meitu heeft vandaag aangekondigd dat het bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) heeft gekocht. De investering vloeit voort uit het geloof van het bedrijf dat blockchain en crypto een enorme impact kunnen gaan hebben op de toekomst.

Meitu is vooral bekend van zijn MeituPic applicatie die vooral populair is in China. Met de app kunnen foto’s bewerkt worden met filters, collages en dergelijken. Naar verluidt gebruiken bijna een half miljard mensen de applicatie.

Het bedrijf heeft als onderdeel van een breder cryptocurrency investeringsplan afgelopen vrijdag bitcoin en ethereum gekocht. Om precies te zijn gaat het om 15.000 ethereum en 379,1 bitcoins. Bij elkaar heeft de investering een waarde van $40 miljoen. Het plan is om uiteindelijk $100 miljoen in crypto te investeren.

In een persverklaring kan gelezen worden waarom het bedrijf groots inzet op de twee cryptocurrencies:

“Het bestuur is van mening dat blockchain-technologie het potentieel heeft om zowel bestaande financiële als technologische industrieën te verstoren, vergelijkbaar met de manier waarop mobiel internet het pc-internet en vele andere offline industrieën heeft verstoord. Het bestuur is van mening dat de blockchain-industrie nog in de kinderschoenen staat, analoog aan de mobiele internetindustrie rond 2005.”

Tot op heden waren het vooral bedrijven uit de Verenigde Staten die langzaamaan bitcoin beginnen te kopen. MicroStrategy was het eerste Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf dat groots inzette. Tesla volgde in februari met een investering van $1,5 miljard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie