Roy van Krieken Roy van Krieken
14/08/2023 12:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/08/2023 12:00

Man kocht 30.000 bitcoins tijdens bizarre veiling en is nu miljardair

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin-veilig-Tim-Draper

Foto: Shutterstock/steve estvanik

In de wereld van cryptocurrencies bevinden zich veel opmerkelijke figuren en indrukwekkende succesverhalen, maar weinige zijn zo boeiend als het verhaal van Tim Draper. Met een neus voor gedurfde investeringen heeft Draper zijn stempel gedrukt op de crypto wereld. In dit artikel duiken we dieper in de achtergrond van deze man en zijn meest opmerkelijke zet: de aankoop van 30.000 bitcoin (BTC) tijdens een veiling.

Wie is Tim Draper?

Geboren in een familie van investeerders leek het voorbestemd dat Tim Draper ook in die voetsporen zou treden. Na het behalen van een diploma aan Stanford University en een MBA aan de Harvard Business School maakte Draper naam in het Mekka van de tech-industrie, Silicon Valley. Als derde generatie in de Draper-ondernemersfamilie stichtte hij Draper Fisher Jurvetson (DFJ), een investeringsmaatschappij die vroege investeringen deed in techreuzen zoals Tesla, Skype en Baidu.

De veiling van Silk Road

2014 was echter het jaar dat alles veranderde voor Draper. De beruchte Silk Road, een soort illegale marktplaats op het darkweb, werd gesloten door de Amerikaanse overheid en de in beslag genomen bitcoins werden geveild. Zonder te aarzelen kocht Draper maar liefst 30.000 bitcoins. Voor velen leek het een enorme gok, bitcoin was destijds tenslotte lang niet zo populair en bekend als vandaag de dag, maar voor Draper was het een kans om te investeren in de toekomst van finance.

Van miljoenen naar miljarden door bitcoin

De beslissing om die 30.000 bitcoins te kopen was niets minder dan visionair. Toen hij de bitcoins kocht hadden ze gezamenlijk een waarde van zo’n $17 miljoen. Vanaf dat moment heeft de waarde van bitcoin astronomische hoogten bereikt. De 30.000 bitcoins zouden tijdens de piek in 2021 zelfs iets meer dan $2 miljard waard zijn. Een rendement van zo’n 12.000% 

Hoewel Draper nooit heeft verteld hoeveel hij precies voor de enorme lading bitcoins heeft betaald, kunnen we wel met enige zekerheid stellen dat dit een extreem lucratieve investering voor hem is geweest. 

Toch heeft Draper naar eigen zeggen nooit zijn bitcoins verkocht. Sterker nog, hij blijft alleen maar meer BTC kopen. Dit doet hij omdat hij er heilig van overtuigd is dat fiatvaluta verleden tijd zijn. Volgens Draper zal de wereld van crypto het financiële stelsel revolutionaliseren. Om die reden blijft hij na al die jaren nog altijd een hodl’er.

Zijn beslissing om in bitcoin te investeren tijdens de Silk Road veiling was niet alleen een testament van zijn geloof in de toekomst van crypto, maar ook een les in het herkennen en grijpen van kansen. Voor velen in de investeringswereld is Draper een icoon van vooruitdenken en de vruchten plukken van risicovolle, maar weloverwogen beslissingen.  

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Bitcoin ‘op randje van crash’, 2021-scenario is mogelijk
Advertentie