Ivo Melchers Ivo Melchers
19/09/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/09/2023 12:00

Mega-belegger verplaatst na lange tijd 50 miljoen euro aan bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Mega-belegger verplaatst na lange tijd 50 miljoen euro aan bitcoin

Foto: PixieMe / Shutterstock.com

Bitcoin (BTC) transacties zijn voor iedereen inzichtelijk alsmede de transparantie die de onderliggende blockchain biedt. Terwijl het leeuwendeel bestaat uit doorsnee transacties, komen er af en toe interessante overdachten aan het licht. Een bitcoin bezitter van de bovenste plank heeft nu bijvoorbeeld een gigantische hoeveelheid munten na een lange tijd verstuurd naar een andere wallet. Wat zou een onderliggend motief kunnen zijn?

Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden

Bitcoin whale ontwaakt

De grote jongens uit het Bitcoin-ecosysteem worden ook wel whales genoemd. Het gedrag van deze grootbezitters kan boeiende informatie opleveren aangezien het om enorme hoeveelheden geld gaat.

Stokoude bitcoin wallets die na een lange tijd weer tot leven springen met massieve transacties weten met enige regelmaat een plekje in het Bitcoin nieuws te bemachtigen. Dit keer is het wederom zover, zo blijkt uit een nieuw bericht van blockchain-beveiligingsbedrijf PeckShield op X (het voormalige Twitter).

Op 19 oktober 2017 ontving het adres in kwestie een totale stapel van ongeveer 2.100 bitcoins. Destijds was dit zo’n 11,8 miljoen dollar waard. Met een ‘leeftijd’ van 6 jaar is het verreweg een wallet die afstamt van het ‘Satoshi-tijdperk’, maar de bitcoin-hoeveelheid is buitengewoon indrukwekkend. Tegen de huidige bitcoin koers draagt de totale berg aan bitcoins namelijk een waarde van ongeveer 57,5 miljoen dollar. Dit fortuin is nu in zijn volledigheid verplaatst naar een nieuwe wallet.

Op het moment van de initiële transactie in 2017 stond de bitcoin prijs nipt boven de 4.000 dollar, vlak voordat de parabolische stijging richting de in december bereikte piek van 20.000 dollar werd ingeluid. De eigenaar van de wallet vond de prijsstijging blijkbaar niet genoeg om (een deel van) zijn positie te verkopen. Ook tijdens de vorige bullmarkt bleef de gehele stapel onder het stof zitten.

Reden voor BTC verhuizing

Het is lastig om een motief te achterhalen voor deze reusachtige transactie. Het ontvangstadres lijkt niet gekoppeld te zijn aan een crypto exchange en dus lijkt de eigenaar in kwestie geen afstand te willen doen van zijn bezit.

Gebaseerd op deze data kun je niet het specifieke doel achter de transactie boven water halen. DE kans is echter groot dat het simpelweg betrekking heeft op een wallet-reorganisatie.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie