Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
26/05/2023 11:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/05/2023 11:32

Opvallend: Bitcoin Ordinals trekt Ethereum ontwikkelaars aan

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Opvallend: Bitcoin Ordinals trekt Ethereum ontwikkelaars aan

Foto:

Met de recente ontwikkelingen wordt het Bitcoin (BTC) ecosysteem steeds interessanter voor ontwikkelaars van andere crypto platformen. Tijdens de Bitcoin 2023 conferentie in Miami bleek er een scala aan Ethereum (ETH) ontwikkelaars aanwezig te zijn. Ze werden aangetrokken door de opkomst van het Ordinals-protocol op Bitcoin en namen een kijkje, op zoek naar nieuwe mogelijkheden. 

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum ontwikkelaars bouwen Ordinals applicaties

Het OrdinalSafe project, dat op de conferentie aanwezig was, is een goed voorbeeld van een project met een team aan Ethereum ontwikkelaars. Het project is een Bitcoin wallet voor Ordinals en won de tweede plaats in een pitch wedstrijd. De CEO van OrdinalSafe, Esad Yusuf Atik, was opgelucht over het resultaat. 

Een van Atik zijn andere projecten is Chainway waar hij aan het Proof-of-Innocence (PoI) concept werkt. Het idee is om gebruikers in staat te stellen te bewijzen dat ze geen banden hebben met adressen die kwaadwillende bedoelingen hebben. De Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin was dusdanig enthousiast over het idee dat hij het team had ontmoet.

Atik voelde zich ondanks zijn ETH achtergrond thuis op de Bitcoin 2023 conferentie. De OrdinalSafe CEO zegt hierover:

“Ook al kwamen we uit een Ethereum-achtergrond, het voelde als thuis.”

Advertentie

Discussie omtrent Bitcoin Ordinals

Bitcoin fanaten zijn er nog niet allemaal positief gestemd over Ordinals. Dit kwam duidelijk naar voren tijdens het verhitte debat genaamd “The Great Ordinal Debate”. Het onderwerp dat werd besproken draaide om de acceptatie van Ordinals binnen het Bitcoin-ecosysteem, wat aanleiding gaf tot een reeks tegenstrijdige meningen en standpunten.

Centraal in het debat staat het controversiële argument dat Ordinals een bedreiging kunnen vormen voor de integriteit van Bitcoin. Critici beweren dat de introductie van experimentele BRC-20-tokens, die zijn gemaakt met behulp van Ordinals, het Bitcoin-netwerk heeft belast en heeft geleid tot een stijging van de transactiekosten.

Deze tokens, verwant aan de bekende ERC-20-tokens op Ethereum, zoals PepeCoin, zijn sinds hun baanbrekende start in maart naar voren gekomen. Tijdens een paneldiscussie werden ook andere mogelijkheden besproken zoals het gebruiken van Ordinals om decentralized exchanges (DEX) op het Bitcoin netwerk mogelijk te maken.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie