Simon Bosch Simon Bosch
20/02/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/02/2023 07:00

Rich Dad-auteur Kiyosaki: Charlie Munger ziet Bitcoin verkeerd

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Mubasil Z A / Shutterstock.com

Begin deze maand verklaarde Charlie Munger, de rechterhand van Berkshire Hathaway-fondsmanager Warren Buffet, in een fel betoog dat bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies verboden zouden moeten worden. De volatiele activa zouden alleen maar schade aanrichten. Rich Dad Poor Dad-auteur Robert Kiyosaki vindt het advies onzin.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Robert Kiyosaki lijnrecht tegenover Charlie Munger

Munger is al sinds hij weet van het bestaan van bitcoin een scepticus. Zo noemde hij de activa in het verleden een geslachtsziekte, en het volledige verbod dat China in had gesteld was alleen maar positief.

Eerder deze maand hekelde hij de Amerikaanse overheid omdat het investeerders geld in crypto liet stoppen. Daarom zou de VS China als voorbeeld moeten nemen. Nationale valuta vervangen (met crypto) is volgens hem vergelijkbaar met proberen om lucht in een land te vervangen.

Robert Kiyosaki is het niet eens met Munger. In een interview met Stansberry Research verklaarde hij dat hij denkt dat Buffets rechterhand nog steeds aan zou raden om aandelen te kopen. Maar de reden dat Kiyosaki investeert in bitcoin is vanwege blockchain.

Blockchain is een boekhoudsysteem. Het is legitiemer dan de Federal Reserve, het Ministerie van Financiën en Wall Street. Charlie Munger zit in het kamp van de Fed, het Ministerie van Financiën en Wall Street. De jongere generaties, de Millennials en jonger, zitten in het iPhone-kamp. [De iPhone] is het meest machtige gereedschap dat je kunt gebruiken,” legt Kiyosaki uit.

De schrijver merkt dus op dat een deel van de bevolking in een nieuw paradigma zit, namelijk dat blockchain als onderdeel van de internet de wereld gaat veranderen. Eigenlijk vindt hij dus dat Munger langs de nieuwe generatie heen praat.

Advertentie

Blockchain wel, crypto niet?

Uiteraard valt er wat te zeggen voor Mungers extreme mening. Crypto is natuurlijk risicovol en we weten nooit van tevoren of en welke activa de tand des tijds zullen doorstaan. Toch zijn steeds meer oudgedienden in het financieel systeem ervan overtuigd dat blockchain wel degelijk nut heeft. Zo vindt JP Morgan-CEO Jamie Dimon dat blockchain veel gebruikt zal worden. De oudste bank van New York vindt zelfs dat ook crypto niet meer weg te denken is.

Zelfs China lijkt langzaam terug te krabbelen van haar extreme mening. Zo komt 84% van de patentaanvragen voor blockchain-technieken uit China, en een flink deel wordt er goedgekeurd. Blockchain is erg populair in het land.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie