Thom Derks Thom Derks
05/02/2023 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/02/2023 16:15

Texaanse bitcoin miners lijden onder nieuwe sneeuwstorm

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Los mineros de Bitcoin de Texas sufren una nueva tormenta de nieve

Foto: SIVStockStudio/Shutterstock

In de laatste maanden van 2022 gingen in het Amerikaanse Texas gevestigde bitcoin (BTC) miners door een dubbel zware periode. Ze hadden op dat moment namelijk niet alleen last van de dalende bitcoin koers, maar ook van een gigantische sneeuwstorm die huishield in Texas. Inmiddels is die storm voorbij, maar staat er mogelijk weer een nieuwe op het programma.

Goed nieuws: Ethereum krijgt eigen ETF na goedkeuring in Hongkong
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Nieuwe sneeuwstorm

Volgens een rapportage van Bloomberg beschadigde de nieuwe sneeuwstorm in Texas zelfs de faciliteiten van enkele bitcoin miners. De energieconsumptie van de staat gaat gedurende dergelijke stormen gigantisch omhoog, waardoor veel miners volgens de afspraken met de lokale overheid gedwongen zijn om hun machines stop te zetten.

Op die manier dragen de bitcoin miners bij aan de stabiliteit van het lokale stroomnet. Dat is enorm positief voor de staat Texas, maar als dit soort stormen te vaak voorkomen, dan kan dat natuurlijk ook gevaarlijk zijn voor de miners.

Als ze hun machines om de haverklap stil moeten zetten, dan is er een kans dat ze niet voldoende bitcoin binnenhalen om de operaties te financieren. Maar de natuur blijft, net als de financiële markten, een onvoorspelbaar beestje. Zo blijkt ook nu maar weer voor de miners.

Advertentie

Gevaarlijke zomer?

Op dit moment zijn het vooral sneeuwstormen die de bitcoin miners in Texas plagen, maar de zomer kent in Texas ook een hoop gevaren voor de industrie. Als de temperatuur teveel oploopt in Texas, dan kan dit ervoor zorgen dat mensen massaal hun airconditioners aanzetten en dat drukt ook zwaar op het Texaanse stroomnet.

Ook dat zorgt ervoor dat miners in potentie voor bepaalde periodes de apparatuur van het stroomnet moeten halen en tijdelijk zonder omzet zitten of in ieder geval een deel van hun omzet moeten inleveren.

Afgelopen zomer moesten onder andere de beursgenoteerde miners Argo Blockchain en Riot Blockchain hun apparaten stilzetten. In totaal werd daarmee 1.000 megawatt aan stroom bespaard voor het Texaanse stroomnet.

Ondanks de problemen in Texas, ontpopt de staat zich steeds meer als een hub voor bitcoin mining. Steeds meer miners trekken naar de Amerikaanse staat vanwege de goedkope energie die daar normaal gesproken te halen valt en de gunstige wetgeving die daar van kracht is.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie