VanEck CEO licht pseudo bitcoin (BTC) ETF toe

VanEck CEO licht pseudo bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) toe

Vorige week was op Crypto Insiders te lezen dat investeringsbedrijf VanEck alvast begon met de verkoop van een soort bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF), ondanks dat het bedrijf nog niet de goedkeuring van de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft ontvangen.

Deze ‘VanEck & SolidX Bitcoin Trust 144A Shares’ zijn alleen voor gekwalificeerde instituties bedoeld en worden als volgt beschreven: “ziet eruit en voelt als een traditionele ETF.” Maar zoals advocaat Jake Chervinsky op Twitter zegt, het is dus geen echte ETF:

Dit is misleidend. De VanEck SolidX Bitcoin Trust is *geen* ETF. Het lijkt precies op de Grayscale Bitcoin Trust, die bijna zes jaar geleden werd gelanceerd. Dit een “beperkte ETF” noemen is een leuke marketingstrategie, maar meer is het niet. Het een volledige ETF noemen is gewoon fout.

Jan Van Eck, CEO van VanEck, licht het product toe tijdens een interview met CNBC op 11 september. Hij geeft aan dat het product niet toegankelijk is voor het publiek en alleen beschikbaar is voor instellingen die minstens $100 miljoen bezitten:

Geen enkel individu, hoe rijk dan ook, kan het kopen. Het moet een instelling zijn, het moet een bedrijf zijn of een bank, maar een hedgefonds kan het ook kopen, een ETF kan het kopen.

Advertentie

Aldus Van Eck, die het product een “broker-traded fund” (BTF) noemt. Hij voegt daaraan toe dat het product niet de mogelijkheid biedt om alsnog in een bitcoin-ETF te investeren via een omweg. Het nieuwe product heeft tot dusver nog niet erg veel succes geboekt. Data van analist Alex Krüger toont aan dat VanEck pas $41.400 ermee heeft binnengehaald, oftewel zo’n 4 bitcoins.

Verder werd in het CNBC interview gerefereerd naar het interview met SEC voorzitter Jay Clayton van een paar dagen geleden. Clayton zei dat er vooruitgang geboekt wordt omtrent bitcoin-ETF’s, maar dat er nog zorgen zijn omtrent prijsmanipulatie en custody. Van Eck zegt dat hij de zorgen van de SEC niet helemaal begrijpt, er zou geen reden voor zijn.

Chris Hempstead, voormalig hoofd van ETF verkoop bij de Deutsche Bank, was ook bij het interview aanwezig en ondersteunt Van Eck. Hij zegt dat mensen dergelijke zorgen hadden omtrent goud ETF’s en dat VanEck op het juist spoor zit.

De beslissing van de SEC omtrent de aanvraag voor een bitcoin-ETF van VanEck en SolidX  werd recentelijk wederom uitgesteld. Op 18 oktober valt de uiteindelijke deadline, de SEC mag haar beslissing niet nogmaals uitstellen.

Crypto Insider David legt in zijn nieuwste bitcoin (BTC) koers weekanalyse uit dat hij de koers op dit moment bullish vindt! Wil je weten wat hij voor de lange termijn verwacht? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€8.995,59 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€8.887,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€8.920,69 Kopen
3
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.931,72 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€8.936,65 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€8.945,18 Kopen
Laatste nieuws