Whale verplaatst $1,1 miljard aan bitcoin (BTC), was het Craig Wright of toch iemand anders?

Er zijn 123.447 bitcoins (BTC) verplaatst ter waarde van bijna $1,1 miljard. Dat meldt Whale Alert op 16 januari, een Twitteraccount dat grote transacties bijhoudt:

De overboeking viel enigszins samen met de enorme prijsstijging van bitcoin SV gisteren. Daardoor werd er in de markt gespeculeerd of het te maken had met de rechtszaak omtrent Craig Wright en de 1,1 miljoen BTC die hij beweert te hebben in de “Tulip Trust,” waarvan hij, naar verluid, de keys kwijt van is.

Craig Wright beweert inmiddels dat hij weer toegang heeft tot de fondsen, maar uit de meest recente ontwikkelingen blijkt dat waarschijnlijk vooralsnog niet waar te zijn. De prijs van BSV maakt ondertussen weer een duikvlucht.

Uiteindelijk kwam naar buiten dat het gaat om een grote transactie van cryptocurrency-exchange Bitfinex die een hot wallet heeft aangevuld. Dat bevestigde de CTO van Bitfinex, Paolo Ardoino, zojuist:

Het viel Rythm trader op dat de transactiekosten voor de overdracht maar ongeveer $80 gekost heeft en dat er geen overheden, banken of andere derde partijen bij betrokken waren, iets wat onmogelijk is met fiatvaluta:

Andere bronnen melden dat de kosten van de transactie zelfs onder de 50 cent zat. Anthony Pompliano, medeoprichter van Morgan Greek Digital, meldde begin dit jaar dat er maar liefst $673 miljard aan bitcoin in 2019 werd overgeboekt:

Onlangs werd er nog door een whale 5.000 BTC naar cryptocurrency-exchange Poloniex verplaatst. Kort voor oudejaarsdag had de voormalig CEO van Ripple, Chris Larsen, 60 miljoen XRP naar een onbekend adres gestuurd.

Uit een nieuw onderzoek van Chainalysis blijkt dat er in 2019 $2,8 miljard aan bitcoin, afkomstig van criminele activiteiten, is overgemaakt naar exchanges.

David heeft een nieuwe wekelijkse koersanalyse online staan! Volgens hem zijn nu de bulls aan zet. Mis zijn analyse niet!

Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!abonneren_youtube

Met David en ons meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!

telegram180

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€30.325,90 Kopen
1
Bitvavo
€29.750,20 Kopen
2
Litebit
€30.093,90 Kopen
3
Bitcoinmeester
€30.105,80 Kopen
Meer nieuws

Anchorage wordt allereerste nationale cryptocurrency bank in de VS; “een grote verschuiving”

Groot nieuws in de crypto sector: Anchorage, een cryptocurrency custodian of bewaardienst, kondigt op 13 januari aan dat het nu het eerste crypto-bedrijf is...

Man die 7.500 bitcoins (BTC) weggooidde biedt nu $72 miljoen om ze terug te vinden

James Howells, de Brit die in 2013 per ongeluk een harde schijf met 7.500 bitcoins (BTC) weggooide, gaat het nog een keer proberen om...

Duits bedrijf gebruikt Stellar (XLM) voor uitgifte van €20 miljoen aan obligaties

Het is altijd mooi om te zien wanneer de traditionele financiële wereld een blockchain-netwerk gebruikt en dus de nieuwe technologie adopteert! Het Duitse Vonovia,...

Bitcoin (BTC) is wat het internet wil zijn, zegt Twitter CEO Jack Dorsey die verbod op president Trump toelicht

President Donald Trump is de afgelopen dagen van meerdere sociale mediaplatformen verbannen, waaronder Facebook, Instagram, YouTube en Twitter. Na de recente bestorming van het Capitool...

XRP is geen effect volgens Japanse toezichthouder, Grayscale ontbindt XRP fonds vanwege Ripple rechtszaak

De financiële toezichthouder van Japan, de Financial Services Agency (FSA), beschouwt XRP (XRP) niet als een security, oftewel effect. Dat zou de FSA aan...

Polkadot (DOT) bereikt nieuwe all-time high, maar wat voor een project is het eigenlijk?

Zoals vanochtend gelezen kon worden steeg polkadot (DOT) de afgelopen 24 uur flink in waarde. De altcoin was hiermee de grootste stijger van de...