Kevin Schijven Kevin Schijven
16/01/2020 18:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:40

Whale verplaatst $1,1 miljard aan bitcoin (BTC), was het Craig Wright of toch iemand anders?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Whale verplaatst $1,1 miljard aan bitcoin (BTC), was het Craig Wright of toch iemand anders?

Foto: Paul S. Wolf/Shutterstock

Er zijn 123.447 bitcoins (BTC) verplaatst ter waarde van bijna $1,1 miljard. Dat meldt Whale Alert op 16 januari, een Twitteraccount dat grote transacties bijhoudt:


De overboeking viel enigszins samen met de enorme prijsstijging van bitcoin SV gisteren. Daardoor werd er in de markt gespeculeerd of het te maken had met de rechtszaak omtrent Craig Wright en de 1,1 miljoen BTC die hij beweert te hebben in de “Tulip Trust,” waarvan hij, naar verluid, de keys kwijt van is.
Craig Wright beweert inmiddels dat hij weer toegang heeft tot de fondsen, maar uit de meest recente ontwikkelingen blijkt dat waarschijnlijk vooralsnog niet waar te zijn. De prijs van BSV maakt ondertussen weer een duikvlucht.
Uiteindelijk kwam naar buiten dat het gaat om een grote transactie van cryptocurrency-exchange Bitfinex die een hot wallet heeft aangevuld. Dat bevestigde de CTO van Bitfinex, Paolo Ardoino, zojuist:


Het viel Rythm trader op dat de transactiekosten voor de overdracht maar ongeveer $80 gekost heeft en dat er geen overheden, banken of andere derde partijen bij betrokken waren, iets wat onmogelijk is met fiatvaluta:


Andere bronnen melden dat de kosten van de transactie zelfs onder de 50 cent zat. Anthony Pompliano, medeoprichter van Morgan Greek Digital, meldde begin dit jaar dat er maar liefst $673 miljard aan bitcoin in 2019 werd overgeboekt:


Onlangs werd er nog door een whale 5.000 BTC naar cryptocurrency-exchange Poloniex verplaatst. Kort voor oudejaarsdag had de voormalig CEO van Ripple, Chris Larsen, 60 miljoen XRP naar een onbekend adres gestuurd.
Uit een nieuw onderzoek van Chainalysis blijkt dat er in 2019 $2,8 miljard aan bitcoin, afkomstig van criminele activiteiten, is overgemaakt naar exchanges.
David heeft een nieuwe wekelijkse koersanalyse online staan! Volgens hem zijn nu de bulls aan zet. Mis zijn analyse niet!
Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!abonneren_youtube
Met David en ons meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!
telegram180
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie