Roy van Krieken Roy van Krieken
24/12/2023 13:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/12/2023 11:30

Zet deze datum in je agenda: Bitcoin ETF’s in aantocht

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Apunta esta fecha en tu agenda: Se acercan los ETF de Bitcoin

Foto: AlyoshinE/Shutterstock

Alle aandacht is momenteel gericht op de mogelijke goedkeuring van spot Bitcoin (BTC) ETF’s. Terwijl de aanvragers haastig hun voorstellen aanpassen om te voldoen aan nieuwe eisen, verwachten analisten van Bloomberg nog steeds dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in januari 2024 groen licht zal geven voor de beursfondsen.

Bitcoin beursfondsen in aantocht

Op 18 december voerde BlackRock een verandering door voor hun iShares Bitcoin ETF, waarmee ze tegemoet kwamen aan bepaalde eisen van de SEC. Bloomberg-analist James Seyffart merkte op dat deze wijziging waarschijnlijk is om de SEC gerust te stellen, die mogelijk bezwaren heeft tegen een model waarbij een derde partij Bitcoin koopt en verkoopt namens het ETF. Partijen die dit niet aanpassen in hun aanvraag lopen het risico om buiten de boot te vallen, stelt Seyffart.

Wat dit betekent voor de markt is aanzienlijk. Seyffart en zijn collega Eric Balchunas blijven positief dat ondanks de last-minute aanpassingen, goedkeuringen voor spot Bitcoin ETF’s waarschijnlijk zijn in de vroege dagen van januari 2024. Met name 10 januari is een datum om in de gaten te houden volgens de analisten.

BlackRock’s bitcoin ETF bereikt zeldzame mijlpaal na successtart
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Gevolgen voor de BTC koers

De toekomst voor Bitcoin ETF’s ziet er veelbelovend uit, maar het is niet zonder hobbels. De SEC heeft nog altijd de mogelijkheid om beslissingen uit te stellen, iets wat ze in het verleden vaak hebben gedaan. Desondanks blijft de verwachting dat de eerste goedkeuringen binnenkort een feit zullen zijn, waarmee een langverwachte mijlpaal voor de crypto-industrie wordt bereikt. Deze mogelijke goedkeuringen zouden een nieuwe golf van institutionele en retail investeringen kunnen inluiden, wat een positief effect zou kunnen hebben op de Bitcoin prijs en de bredere crypto markt.

De goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s zou een grote stap voorwaarts kunnen zijn voor de acceptatie en integratie van cryptocurrencies in traditionele financiële systemen. Het begin van 2024 zou wel eens een nieuw tijdperk voor Bitcoin en cryptocurrencies kunnen inluiden

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie