75% van crypto uit hacks witgewassen met Ethereum mixer

icon-ethereum
Ethereum nieuws
75% van crypto uit hacks witgewassen met Ethereum mixer

Foto: ViChizh/Shutterstock

Het grootste crypto nieuws van de afgelopen weken is misschien wel het feit dat crypto mixer Tornado Cash op de zwarte lijst is gezet door de Amerikaanse autoriteiten. Deze ontwikkeling veroorzaakte een grote discussie binnen de crypto-gemeenschap die nog altijd voortduurt. Een nieuw rapport gooit weer wat olie op het vuur door te stellen dat het overgrote deel van gestolen crypto uit hacks richting de mixer vloeide.

75% van crypto witgewassen via Tornado Cash

In een nieuw onderzoek kijkt blockchain-beveiligingsbedrijf Slowmist naar de geldstromen op de Ethereum (ETH) blockchain. Middels de gegevens op de blockchain kan men deze data bekijken en analyseren. Bij Tornado Cash houdt het spoor echter op, en dat is ook de bedoeling van de crypto mixer.

Met Tornado Cash kunnen gebruikers de digitale sporen van hun crypto-transacties afschudden. Vanuit het oogpunt van privacy is dit interessant, maar uiteraard is dit ook voor criminelen een interessante manier om het de opsporingsdiensten moeilijk te maken. Zij maakten er dan ook gretig gebruik van, laat Slowmist weten:

“Volgens de gegevens ontvangt Tornado Cash 74,7% van het witgewassen geld op de ETH-blockchain, tot 300.160 ETH. 23,7% van het geld blijft momenteel op het adres van de hacker staan, wat neerkomt op 95.570 ETH. 1,5% van het geld werd naar een crypto exchange gestuurd, ongeveer 6.250 ETH.”

Een aantal van de incidenten waar deze geldstromen vandaan kwamen waren de Ronin Bridge en Horizon Bridge exploits, BAYC Discord phishing exploit en de Wormhole exploit. Hierbij gingen honderden miljoenen dollars verloren.

$7 miljard aan crypto witgewassen met mixer

De Amerikaanse autoriteiten zetten Tornado Cash op de zwarte lijst, mede om ontwikkelingen als hierboven benoemd. Het Amerikaanse Ministerie van Financiën liet in een persbericht weten dat er maar liefst $7 miljard aan crypto is witgewassen sinds Tornado Cash gelanceerd werd.

Ook op eigen bodem was er nieuws omtrent dit onderwerp. Zo werd een ontwikkelaar achter de mixer in Amsterdam opgepakt. Velen zijn het hier niet mee eens. Het schrijven van open-source software zou namelijk nooit illegaal mogen zijn. Mede hierom waren er de afgelopen dagen protesten in de hoofdstad.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie