Simon Bosch Simon Bosch
20/09/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/09/2023 10:00

Bitcoin zegeviert ten opzichte van ethereum koers, zelfs oprichter dumpt

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin zegeviert ten opzichte van ethereum koers, zelfs oprichter dumpt

Foto: Pucs Fongabe/Shutterstock

Veel mensen kijken alleen naar de koersen van cryptocurrencies gemeten in dollars of euro’s, maar er bestaan ook veel handelsparen met andere grote coins. Zo kun je ook in ethereum (ETH) investeren met bitcoin (BTC), maar sommige analisten worden steeds meer bearish. De verhouding tussen ETH en BTC staat namelijk op een punt dat al 14 maanden niet meer is gezien.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum daalt ten opzichte van bitcoin

Dat blijkt uit data van TradingView. De ethereum koers hangt op het moment van schrijven rond de 1530 euro, waarmee de prijs de afgelopen dagen nagenoeg niet is veranderd. Maar de bitcoin koers is de afgelopen dagen licht aan het stijgen. Bitcoin was bovendien al sterker dan de nummer twee, en nu heeft de verhouding tussen de twee een nieuw dieptepunt bereikt.

De ETH/BTC-verhouding is al sinds juli 2022 niet meer zo laag geweest als nu. Op het moment van schrijven kun je 1 ETH kopen met ongeveer 0,0604 BTC. Deze neerwaartse trend begon al in September van 2022, toen je nog 1 ETH kocht met ongeveer 0,0861 BTC. De verhouding is dus al met ongeveer 30% gedaald.

Op sociale media verklaart Benjamin Cowen van het YouTubekanaal Into The Cryptoverse dat hij een nog grotere crash in het vooruitzicht heeft.

Advertentie

Ethereum whales zijn bearish

Er zijn verschillende mogelijke redenen voor de daling. Volgens de on-chain analist Lookonchain hebben whales voor tientallen miljoenen dollars aan ETH verstuurd naar crypto exchanges, wat suggereert dat zij op het punt staan om te verkopen.

Wat ook niet hielp is dat Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin 300 ETH heeft verstuurd naar Kraken. Dit staat met een waarde van nog geen 500.000 dollar niet in verhouding met de transacties van andere whales. Maar het kan suggereren dat Buterin ook erg bearish is, en het belangrijker vindt om te verkopen dan om negatieve publiciteit te riskeren.

Ook slaagden ontwikkelaars er vorige week niet in om een testnet voor Ethereum aan de praat te krijgen. Dit heeft geen gevolgen voor het mainnet, maar het zou het bearish sentiment van investeerders kunnen hebben versterkt.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
Laatste aanpassingen ethereum ETF's uitgevoerd, lancering in juli?
Ethereum ETF’s grotere impact op de prijs dan bitcoin ETF’s
Advertentie