Ivo Melchers Ivo Melchers
30/05/2023 17:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2023 17:10

Oprichter DeFi protocol schokt met villa-aankoop van $40 miljoen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum project biedt enorme beloning voor identiteit crypto hacker

Foto: Shutterstock/FellowNeko

Curve Finance is een populair decentralized finance (DeFi) protocol op het Ethereum (ETH) netwerk dat in 2020 van de grond is gekomen. Inmiddels mag het zichzelf de vierde grootste DeFi project op Ethereum noemen met een total value locked (TVL) van 4 miljard dollar, volgens data van DefiLlama. Curve Finance is ontworpen door Michael Egorov en richt zich op het optimaliseren van de liquiditeit van stablecoins. Egorov is tevens de huidige CEO van Curve Finance en is inmiddels de luxe vastgoedmarkt van Australië ingestapt met een investering waar menig investeerder niet eens van durft te dromen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Curve Finance CEO besteedt $40 miljoen aan deze villa’s

Vorige week schreef de Australian Financial Review namelijk dat Egorov en zijn vrouw maar liefst 59 miljoen Australische dollar (40 miljoen dollar) over de balk zou hebben gesmeten om twee luxueuze villa’s in Melbourne te bemachtigen.

Hun laatste aankoop, ter waarde van 41 miljoen Australische dollars (ongeveer 27 miljoen dollar), is een historisch Victoriaans herenhuis genaamd Avon Court dat werd gebouwd in de jaren 1870.

De villa telt een totale oppervlakte van 4.300 vierkante meter en wordt geleverd met 9 slaapkamers, 7 keukens, 2 zwembaden, verzorgde tuinen, een fitnessruimte, een sauna, een dienstbode, een wijnkelder met 4.000 flessen, een garage voor 10 auto’s en twee dakterrassen met uitzicht op de stad.

Avon Court is de tweede luxe villa die het duo wist te bemachtigen, gevolgd door de Italiaanse villa Verona. Met een oppervlakte van 1.412 vierkante meter, twee verdiepingen en vijf slaapkamers valt deze villa bijna in het niet in vergelijking tot Avon Court. Het in Rusland geboren echtpaar kocht de Italiaanse villa voor 18,25 Australische dollar (13 miljoen dollar).

Advertentie

Ethereum DeFi landschap

Curve Finance is een decentralized exchange (DEX) die gebruik maakt van automated market makers (AMM). Door een AMM-protocol kunnen kopers coins kopen vanuit een liquiditeitspool. Gebruikers kunnen liquiditeit verschaffen en ontvangen in ruil hiervoor Curve DAO Tokens (CRV). CRV holders kunnen tevens meebeslissen over de ontwikkeling en het beheer van het platform.

Lido Finance is het grootste DeFi-protocol op de blockchain van Ethereum, gevolgd door MakerDAO en AAVE. Lido is een zogenoemde liquid-stakingprovider dat zich met een TVL van 13,08 miljard dollar manifesteert als de ware leider van het DeFi landschap op Ethereum.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie