Roy van Krieken Roy van Krieken
16/11/2023 08:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2023 23:52

Bizar verhaal: Kleuter vindt €2,9 miljoen aan goud

icon-finance
Finance nieuws
kleuter-vindt-goud-goldrepublic

Foto: Shutterstock/Serg_Zavyalov_photo

In een verbazingwekkend verhaal dat doet denken aan sprookjes, vond een vierjarige jongen uit Engeland een zeldzame 16e-eeuwse gouden hanger. James Hyatt, vergezeld door zijn vader, stuitte een paar jaar geleden op dit historische voorwerp tijdens het gebruik van een metaaldetector in een veld.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Een levensveranderende vondst in Hockley

Het was tijdens een doorsnee dag in mei vorig jaar dat James, samen met zijn vader Jason, op pad ging met een metaaldetector. In de rustige velden van het dorpje Hockley ontdekten zij iets dat hun leven zou veranderen: een gouden hanger, gedateerd uit de 16e eeuw. Jason beschreef het moment als een plotse ‘flash van goud’ toen ze een aantal centimer begonnen te graven na een sterke zoem van de detector.

De gouden hanger werd door het British Museum onderzocht en bleek een derde ons te wegen (8.68g) met een goudgehalte van tot wel 73%. Het gravure op de hanger toont waarschijnlijk de Maagd Maria, met spikkels op het kruis dat ze draagt, wat bloed zou kunnen symboliseren. De achterkant, die niet meer open gaat, zou een holte hebben onthuld, waarschijnlijk bedoeld om een relikwie te bevatten. Dit stuk is versierd met de vijf wonden van Christus, een kenmerk van de laatmiddeleeuwse vroomheid.

De vondst zou volgens een officiële schatting tot £2.5 miljoen, omgerekend €2,86 miljoen waard kunnen zijn. Volgens de regels van schatvondsten in het Verenigd Koninkrijk, zou deze som gedeeld worden tussen de familie en de landeigenaar van het land waar de hanger op gevonden werd, indien de hanger verkocht wordt uiteraard.

Een Gouden Kans bij GoldRepublic

Deze vondst in Engeland toont aan dat goud nog steeds een bron van verwondering en waarde is. Voor hen die geïntrigeerd zijn door de waarde van goud, biedt de Nederlandse edelmetaal-broker GoldRepublic een vergelijkbare kans. Nieuwe klanten die geïnteresseerd zijn in het diversifiëren van hun portfolio kunnen nu een extra voordeel ontvangen.

Bij een eerste aankoop van minimaal €100 aan goud, zilver of platina, biedt GoldRepublic een gratis gram goud aan ter waarde van €60. Dit is een uitstekende gelegenheid voor zowel crypto-beleggers als traditionele investeerders om hun investeringshorizon te verbreden en de stabiliteit van edelmetalen te ervaren.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement