Timo Bult Timo Bult
14/12/2021 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/12/2021 12:15

Duitse bankgigant met 50 miljoen klanten werkt aan bitcoin plan

icon-finance
Finance nieuws
Duitse bankgigant met 50 miljoen klanten werkt aan bitcoin plan

De grootste spaarbank van Duitsland, Sparkasse, is naar verluidt bezig met plannen om crypto handelsdiensten te lanceren in 2022. Dat zou een enorme ontwikkeling zijn gezien het feit dat hierdoor zo’n 50 miljoen klanten blootgesteld zouden worden aan crypto en de mogelijkheid krijgen om bijvoorbeeld bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) te kopen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Geheim bitcoin plan

Het plan zou op dit moment in het geheim worden ontwikkeld door IT-dienstverlener S-Payment, aldus Der Spiegel. Een eerste versie van het platform kan al dit jaar worden voorgelegd aan het bestuur van Sparkasse.

Der Spiegel schrijft dat andere Duitse banken tot nu toe nog grotendeels aan de zijlijn blijven staan wat betreft het aanbieden van crypto diensten. Maar met Sparkasse zou de potentiële adoptie van crypto’s als bitcoin en ethereum in een klap met 50 miljoen Duitsers kunnen toenemen.

Rechtstreeks bitcoin kopen via bankrekening

De drempel om bitcoin te kopen via Sparkasse zou een stuk lager zijn dan de gemiddelde crypto exchange. Daar moeten klanten hun identiteit namelijk eerst volledig laten verifiëren. Mocht het plan van Sparkasse realiteit worden dan zou dit een stuk gemakkelijker gaan.

In dat geval zouden klanten namelijk crypto direct met hun Sparkasse rekening kunnen kopen. De stap om crypto te kopen is in dat geval dus een stuk kleiner.

Advertentie

Elk filiaal bepaalt uiteindelijk zelf

Sparkasse is niet een enkele entiteit maar bestaat uit ruim 370 verschillende filialen. Volgens Der Spiegel zou een eerste test met een paar van deze filialen worden gedaan. Mocht het succesvol zijn dan bepaalt uiteindelijk elke filiaal zelf of ze hun klanten de crypto diensten willen aanbieden of niet.

Langzaam maar zeker wagen grote banken zich aan crypto. Vanmiddag nog was in het laatste crypto nieuws te lezen hoe een van Europa’s grootste banken nu ook ethereum omarmt.

Andere grote traditionele spelers die bezig zijn met crypto bevinden zich aan de andere kant van de grote plas. PayPal biedt zijn klanten bijvoorbeeld al langere tijd crypto diensten, iets wat het uiteindelijk ook naar Europa zal brengen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie