Ivo Melchers Ivo Melchers
26/08/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/08/2023 10:00

Nederlandse atleet wint goud op WK atletiek: wat zijn de verdiensten?

icon-finance
Finance nieuws
Nederlandse atleet wint goud op WK atletiek: wat zijn de verdiensten?

Foto: Shutterstock/ Marco Lacobucci Epp

Momenteel vindt in Boedapest de wereldkampioenschappen atletiek plaats. Een leger van maar liefst 41 Nederlanders zijn naar Hongarije afgereisd om ons kikkerlandje te vertegenwoordigen. De 23-jarige Femke Bol zette donderdagavond een weergaloze race op de 400 meter horden neer en ging ervandoor met een gouden medaille. Haar buitengewone prestatie zet haar uiteraard volop in de schijnwerpers, maar wat is precies het prijzengeld dat ze mee naar haar woonplaats Arnhem mag nemen?

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dit verdient Femke Bol voor haar gouden medaille

Het geluk kan niet meer op voor Bol die met een tijd van 51,70 seconden de finale 400 meter horden volledig naar zich toe trok. Hiermee heeft ze haar rol als favoriet meer dan waargemaakt. De eerste plek brengt vanzelfsprekend een ongekende hoeveelheid trots en geluk met zich mee, maar daarbovenop is er ook een financiële bonus verbonden aan de uitzonderlijke prestatie van Bol.

De Hongaarse hoofdstad zal ten eerste een financiële beloning van 100.000 euro uitreiken aan eenieder die een nieuw wereldrecord weet te vestigen. Bovendien ontvangen de finalisten, bestaande uit 8 deelnemers, van ieder individueel onderdeel ook een leuk bedrag.

Een gouden medaille levert een totaal van 70.000 dollar op, terwijl een zilveren 35.000 dollar waard is en brons 22.000 dollar. De rest van de finalisten ontvangen respectievelijk 16.000 dollar (4e plaats), 11.000 dollar (5e plaats), 7.000 dollar (6e plaats), 6.000 dollar (7e plaats) en 5.000 dollar (8e plaats).

Bij de estafetteonderdelen wordt het prijzengeld op een iets andere manier verdeeld: 80.000 dollar voor goud, 40.000 dollar voor zilver en 20.000 dollar voor brons. De overige 5 finalisten ontvangen respectievelijk 16.000 dollar, 12.000 dollar, 8.000 dollar, 6.000 dollar en 4.000 dollar.

Een totale prijzenpot van 8,5 miljoen dollar is er beschikbaar gesteld voor het WK in Boedapest. Dit is echter exclusief de eerder benoemde bonussen voor het verbreken van wereldrecords.

Advertisement

Verdiensten wereldtitel wielrennen

Eerder deze maand heb je wellicht ook al een artikel op Crypto Insiders voorbij zien komen over de verdiensten van de Nederlandse wielrenner Mathieu van der Poel na zijn glansrijke winst op het wereldkampioenschap. Dankzij de gierigheid van de Internationale Wielerunie (UCI) leverde het behalen van de wereldtitel hem slechts 8.000 euro op.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement