Simon Bosch Simon Bosch
09/03/2024 07:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/03/2024 19:21

Social media-bedrijf Reddit binnenkort verhandelbaar op de beurs

icon-finance
Finance nieuws
Sociale mediaplatform Reddit maakt zich klaar voor beursdebuut

Foto: Koshiro K/Shutterstock

In januari ging het nieuws dat sociale mediaplatform Reddit dit jaar naar de beurs wilde. De informatie was van het doorgaans goed ingelichte Reuters, maar officieel was het nieuws niet. Nu zijn er opnieuw details opgedoken over het plan, die suggereren dat het inderdaad waar is.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Reddit deze maand naar de beurs?

Het nieuws komt dit keer van Financial Times, die claimt dat het bedrijf de koersbepaling op 20 maart wil doen. Dat betekent dat de Initial Public Offering (IPO) en daarmee de eerste handelsdag de volgende dag plaats zou vinden. De aandelen zullen zijn geregistreerd op de New York Stock Exchange met het beurssymbool RDDT.

De beursgang is al een tijd bron van speculatie en staat daardoor nogal in de belangstelling. De forumgigant zou de IPO al sinds 2021 voorbereiden, en deze voor een deel doen om de interesse van zijn gebruikersbasis in Reddit zelf te peilen. Gebruikers kunnen natuurlijk na de IPO aandelen in het platform kopen.

Advertentie

Reddit investeert al in crypto

Bovendien moet het na de beursgang elk kwartaal zijn financiën openbaar maken, wat ook interessante details op kan leveren. Zo is vorige maand al onthuld dat het bedrijf bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en polygon (MATIC) op de balans heeft gezet.

Polygon heeft het ontvangen uit de ‘verkoop van digitale goederen’, wat neer zal komen op de verkoop van non-fungible tokens (NFT’s). Die kun je gebruiken als avatar op het platform en zijn erg populair geworden. In 2022 en 2023 heeft het bedrijf ook wat MATIC en ETH verkocht, maar de winst hiervan was verwaarloosbaar. Daarnaast heeft Reddit zijn eigen MOON-token, die eveneens hard in populariteit is gegroeid.

In het bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ingediende S-1-formulier waarschuwde het bedrijf voor eventuele koersdalingen, om zo te veel speculatie te voorkomen. Reddit is de thuisbasis van verschillende subreddits voor onderwerpen rondom financiële markten en economie, de IPO-plannen zijn dan ook niet onopgemerkt gebleven.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie